Sarkanmuižas pļavā, kas atrodas starp Lielo prospektu un Lāčplēša ielu, ir veikti iespaidīga izmēra puķu dobes sagatavošanas darbi, lai 2017. gada pavasarī par godu Latvijas valsts 100 gadu jubilejai šeit varētu uzstādīt jaunu Ginesa pasaules rekordu “Visātrāk un visvairāk cilvēku vienlaicīgi iestāda sīpolpuķes”.

Mērnieki precīzi nosprauda plānotās dobes formas, savukārt pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” veica velēnas noņemšanu, tās aizvešanu, trūdzemes pievešanu un safrēzēšanas darbus. No putna lidojuma iespējams saskatīt, ka no vairākām mazākām formām veidotā puķu dobe iezīmē Latvijas kartes kontūru, bet skaitlis 100 simbolizē gaidāmo valsts jubileju.

Jau informēts, ka, ievērojot Ginesa rekorda reģistrēšanai izvirzītos nosacījumus, Ginesa rekordam plānots pieteikt jaunu Latvijas valsts simtgadi simbolizējošu figurālu sniegpulkstenīšu stādījumu Ventspilī, kuru noteiktā vietā un laikā pēc iespējas ātrāk vienlaicīgi izveidos pēc iespējas vairāk cilvēku.

Lai uzstādītu jaunu Ginesa rekordu Ventspilī, ir jāpārspēj 2014. gada 9.novembrī Brukveilas parkā, Birmingemā, Apvienotajā karalistē uzstādītais rekords, kad 15 minūšu laikā 4250 sīpolpuķes vienlaicīgi iestādīja 850 cilvēku. Jauna rekorda uzstādīšanai ir nepieciešams pārspēt visus trīs minētos parametrus – dalībnieku skaits, sīpolpuķu skaits, laiks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: