Veselības ministrija (VM) plāno samazināt nepieciešamo punktu skaitu, kas jāiegūst medicīnas māsām un vecmātēm, lai veiktu resertifikāciju.

Noteikumu projekts ārstniecības personu sertifikācijas kārtībā paredz samazināt māsas un vecmātes profesijas pamatspecialitātēs, apakšspecialitātēs vai papildspecialitātēs resertifikācijas procesam noteikto tālākizglītības punktu skaitu no līdzšinējiem 150 uz 100 punktiem.

Kopīgi ar nozares profesionālo asociāciju pārstāvjiem tika secināts, ka, ņemot vērā to, ka resertifikācijas process ir attiecināms uz praktizējošām māsām un vecmātēm, arī pie mazāka tālākizglītības kursu apmeklējuma ir iespējams nodrošināt pacientu aprūpes kvalitāti.

Tāpat, kā norādījusi Latvijas Māsu asociācija, līdz šim māsām un vecmātēm resertifikācija izmaksājusi ap 100 eiro gadā jeb 500 eiro par visu procesu. Asociācijas ieskatā tā ir pārāk liela summa, ņemot vērā māsu un vecmāšu mazo atalgojumu.

Grozījumi "Ārstniecības personu sertifikācijas kārtībā" šodien izsludināti valsts sekretāru sanāksmē un tie vēl jāapstiprina valdībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: