Ventspils pilsētas domes sēdē apstiprināti grozījumi domes 2015. gada 9. oktobra saistošajos noteikumos Nr.7 „Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs”.

Ar šiem saistošajiem noteikumiem tiek precizēts, ka prioritāte uzņemšanai izglītības iestādē nebūs tiem bērniem, kuriem māsa vai brālis mācās attiecīgās izglītības iestādes pēdējā klasē, jo, pirmklasniekam uzsākot skolas gaitas, māsa vai brālis izglītības iestādē vairs nemācīsies, līdz ar to zūd nepieciešamība šādai prioritātei (precizēti Saistošo noteikumu 16.1 un 16.7.punkti).

Saistošo noteikumu 16.punkts tiek papildināts arī ar gadījumu, kad bērns viens pats ir deklarēts pilsētā bez vecākiem, jo normatīvie akti šādu pienākumu neuzliek un, kā liecina prakse, mēdz būt gadījumi, kad bērna un tā likumiskā pārstāvja deklarētā dzīvesvieta nesakrīt.

No Saistošajiem noteikumiem tiek svītrots 17.punkts, jo tā regulējums iekļauts precizētajos 16.1 un 16.7.punktos.

Tiek precizēts Saistošo noteikumu 23.punkts un Saistošo noteikumu pielikumā esošā veidlapa iesniegumam par bērna reģistrāciju 1. klases pretendentu sarakstā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ttt 12.12.2016, 13:27:27

    berniem jamacas sola kura atrodas tuvak vina dzivesvietai

  • -1
    Biruta Jansone 14.12.2016, 22:41:22

    Maz ticams, ka solus izvietos māju pagalmos tuvāk bērniem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: