Pagājušajā nedēļā Saeimā pieņemtie lojalitātes grozījumi Izglītības likumā, kas nosaka gadījumus, kad iespējams no darba atbrīvot valstij nelojālus pedagogus, ir pretvalstiski, un tos varēja iniciēt tikai Latvijai nelojāli ļaudis ar mērķi destabilizēt iekšpolitisko situāciju valstī, - tādu viedokli pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs.

"Šādu likumu iniciēt var tikai nelojāli ļautiņi, mums nelabvēlīgu valstu ietekmes aģenti ar mērķi šo instrumentu izmantot, lai destabilizētu iekšpolitisko situāciju Latvijā un vissliktākajiem mērķiem - tas ir, Latvijas neatkarības graušanai. Tas ir pretvalstisks priekšlikums, un tas ir pretvalstisks likums, kas ir pieņemts šobrīd," savu pārliecību pauda Lembergs.

"Tā var rīkoties tikai Latvijas tautas ienaidnieki," turpināja Ventspils mērs. "Mērķis ir skaidrs. Atbrīvos no darba divas skolotājas. Skaidrs, ka tās nebūs Krūmiņa vai Kalniņa, - tās būs Ivanova vai Sidorova, nav ne mazāko šaubu. Protams, viņu interešu aizstāvībai atradīsies gana daudz cīnītāju, tos arī saliks kādā būrī. Tad tos cīnītājus celsies aizstāvēt vēl lielākas masas, un, protams, tad kaimiņiem būs ļoti labs iemesls glābt no represijām krievu tautu, kas dzīvo Latvijā, un viss - ievedīs karaspēku, un ko jūs viņiem izdarīsiet? Neko!"

Pēc Lemberga domām, Valsts prezidents Raimonds Vējonis rīkotos gudri, nepieļaujot šādu likuma grozījumu izsludināšanu: "Ceru, ka prezidents saprot šo cēloņu un seku sakarību. [Likuma grozījumu] autori jāmeklē ne Latvijā."

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā galīgajā lasījumā pieņēma tā dēvētos lojalitātes grozījumus Izglītības likumā, kas nosaka gadījumus, kad iespējams no darba atbrīvot valstij nelojālus pedagogus. Likuma izmaiņas atbalstīja 56 deputāti, bet pret to balsoja 35 parlamentārieši.

Lasi vēl

Komentāri (13)

  • -1
    ozols 30.11.2016, 14:35:26

    Te ir piemērs Lemberga k-gs. OC Ventspils viens darbinieks tika atlaists pēc Jūsu rīkojuma, kad portālā Ventspils netika cildināts nūjošanas festivāla sava vecuma uzvarētājs Aivars Lembergs personas kodu nezinu :) uzreiz un tūlīt brīvdienās? Un vēl paldies tam pašam ko atlaida cilvēciņam ,kas izdomāja ziemas beigās noslēgumu uz kalna Hūte ,es a dēli pa to peļķi skaisti! Nu nedrīkst p---st savu Hūti,tas ir tikai mans viedoklis.

  • -7
    Latvija pāri visām! 30.11.2016, 15:00:04

    It kā Aivars ir premjera partijas faktiskais boss, tātad, ne pēdējais cilvēks valstī.
    Kas kavē Aivaru ne tikai gudri un prātīgi runāt, bet reāli ietekmēt ne tikai finansiālos, bet arī politiskos procesus?

  • -1
    norge 30.11.2016, 15:25:55

    vajag ne tikai skolotajus bet ari politikus kas zog un nava lojali valstij atlaist un sedinat RCC

  • -1
    Parteigenosse 30.11.2016, 15:53:47

    Protams,kā vēsta sakāmvārds-vārna vārnai acī neknābs.
    Ventspilī ne mazums pedagogu,ko varbūt varētu pieskaitīt pie iespējamās "piektās kolonnas".Domājams,ka 2. un 3. vidusskolā,pa daļai arī 6.vsk. tādus var atrast.
    P.S.
    Komunisti nemēdz būt "bijušie"...

  • -8
    Latvija pāri visām! 30.11.2016, 16:14:28

    Nav mulķīgākas un bīstamākās ideoloģijas par nacionālismu.
    Varbūt tikai radikālais islams var ar to mēroties.
    Nav nelojāli pedagogi, ir vnk cilvēki ar atšķirīgu izpratni, kas būtu labi šai valstij.

  • -1
    666.lv 30.11.2016, 16:57:00

    Kurzemniek,varētu vienreiz pārvākties uz nelatviešu forumu ventasbalss.ru un nepiedraņķēt mūsu lapas ar saviem prokremliskajiem spriedelējumiem.

  • -6
    Latvija pāri visām! 30.11.2016, 16:22:57

    Komunistu tagad vairs nav, izņemot atsevišķus dīvaiņus kā Rubiks, komunisti tagad pārvērtušies savā pretmetā - buržujos.

  • -8
    Olegs - Valdis Golovčiks 30.11.2016, 17:33:12

    Nekad un nekur neesmu sastapis Lemberga viedoklja kaadaa jautaajumaa,LOGJISKU ATSPEEKOJUMU. Tikai apsaukaashanaas un ,,birku,,piekaarshana vien... Visu cienju A.Lembergam ! ...Nav jaabuut iipashi gudram,lai saprastu,kaapeec vinju (A.L.) tik ljoti niist tie,kas patiesi izniicina Latvijas Valsti un tautu...

  • -5
    Latvija pāri visām! 30.11.2016, 17:36:54

    666lv - interesants salikums- Zvēra
    skaitlis ar Latviju.
    Tipisks trīspirkstu nacionālista izlēciens...
    Ak tad nelatviešu?
    Cik nesen tāds latvietis arī nebija, bet bija nevācs jeb Undeutsh.
    Toties kurzemnieks jau bija:)

  • 0
    Novadnieks 30.11.2016, 18:04:34

    Visi kurzemnieciskie proletārieši,ejiet ellē!Dievs jau sen jums kakā virsū.

  • -4
    Latvija pāri visām! 30.11.2016, 19:26:47

    Novadniek, bezdievi, Kristus pat tev nekakā virsū, bet gaida, kad tu nozēlosi grēkus!

  • -2
    Ena 01.12.2016, 01:27:00

    Oleg, valstij nelojāls var būt arī latvietis, kas lama valdību un aicina atlaist Saeimu. Patiesībā šis Lemberga murgojums ir apgriezts "krievi nāk" variants, kas tikai kurina starpnacionālo naidu.

  • 0
    Zobu Feja 01.12.2016, 09:16:20

    Olegs laikam tiešām domā, ka puzes žurka tos visus viedokļus pats ražo, izdomā, ...

    Vajadzētu gan saprast, ka ir atsevišķs kantoris, kas par samaksu ražo šos visu "pareizos" viedokļus, kurus galvenais ciemata āksts ar piepampušajām acīm no lapiņas nolasa bezsmadzeņu vergiem, kuri nenogurstot to klausās līdz kapa malai.

    Īpaši tiem bezsmadzeņu zombijiem patīk sekojoši viedokļi, kurus nevar nokritizēt vai apgāzt: sarkana krāsa ir sarkana, iesprūdusī gaļa zobos jāizbaksta ar pirkstu, pēc kakāšanas pakaļa jānoslauka ar VB avīzi, ...

    Kur ir viedokļi par?
    Griguli - tautas ienaidniece, komunistu Brigmani, prihvatizāciju, šahisti - nodokļu diletanti, slepkavību virkni, kas saistīta ar procesiem Ventspilī, ...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: