Nākamā gada 11.janvārī jau piekto reizi pēc kārtas lauku tūrisma uzņēmējiem tiks pasniegta kultūras zīme "Latviskais mantojums", informēja Latvijas lauku tūrisma asociācijā "Lauku ceļotājs".

Ikgadējā zīmes "Latviskais mantojums" komisijas sēdē, piedaloties kultūras un vēstures mantojuma ekspertiem, zīmi piešķīra 19 saimniecībām.

11.janvārī kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) un "Lauku ceļotāja" prezidente Asnāte Ziemele, klātesot kultūras mantojuma komisijas ekspertiem, pasniegs "Kultūras mantojuma" Ventspils novada zemnieku saimniecībai "Bitenieki" par biškopības prasmju daudzināšanu, Ventspils novada pirtij "Ziednīca" par latviskās dzīvesziņas daudzināšanu, kā arī Ventspils novada lauku mājai "Lūķi" par tradicionālās lauku vides saglabāšanu.

Kultūras zīme "Latviskais mantojums" izveidota pēc "Lauku ceļotāja" iniciatīvas. Sadarbībā ar Kultūras ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību kultūras zīme kopš 2013.gada tiek piešķirta lauku tūrisma uzņēmējiem, kuri saglabā, iekļauj mūsdienu dzīvē un rāda apmeklētājiem latviskās kultūras un sadzīves tradicionālās vērtības. Pēc šīs zīmes var pazīt vietas, kur saimnieki apmeklētājiem ir gatavi rādīt un stāstīt, cienāt ar latviskiem ēdieniem, mācīt amatus un prasmes, svinēt latviskos svētkus. Kopumā zīmi saņēmušas jau 73 saimniecības Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: