Par ieguldījumu notariāta sistēmas attīstībā, notariāta vērtību popularizēšanā un augstiem morāles kritērijiem, atjaunotā Latvijas notariāta 23. dzimšanas dienā apbalvojums “Gada notārs” piešķirts Ventspils notārei Gijai Zablovskai.

Notariātā Gija Zablovska strādā kopš 2003. gada, no tiem deviņus gadus ievēlēta arī Latvijas Zvērinātu notāru padomē. Pirms darba notariātā strādājusi tiesā, bankās, kā arī Ventspils Brīvostas pārvaldē.

Gija Zablovska ir Latvijas Zvērinātu notāru padomes (LZNP) Iekšējās kontroles komisijas locekle. Viņa pārstāvēja padomi tieslietu ministra veidotajā darba grupā, kuras uzdevums bija kopīgu ētikas vadlīniju izstrāde tiesu sistēmas darbiniekiem. Gija ir vadījusi ari LZNP izveidoto darba grupu „Laba notariālā prakse”. Aktīvi līdzdarbojusies notāru civiltiesiskās apdrošināšanas procesa harmonizēšanā, aktīvi iesaistījusies klientu apkalpošanas standartu izstrādē un ieviešanā notariātā un līdzdarbojusies grāmatas “Latvijas notariāts 1944-2015” tapšanā. Īpaši novērtējams ir Gijas Zablovskas ieguldījums elektroniskā īpašuma tiesību nostiprināšanas veicināšanā. Notāre jau iepriekš saņēmusi padomes atzinību par cilvēcību un sapratni veicot amata pienākumus (2008).

Gijas Zablovskas darbu un personību raksturo neatkarība lēmumu pieņemšanā. Viņa demonstrē pašiniciatīvu, uzņemas papildu pienākumus un atbildību. Veidojot kontaktus ar klientiem, domā par veiksmīgu sadarbību ilgtermiņā. Apzinoties nepieciešamību, aizstāv nepopulārus lēmumus un ierosinājumus, izprot kopīgos mērķus un pakārto savu rīcību to sasniegšanai. Notāre atri un efektīvi iegūst un izmanto darbam nepieciešamo informāciju no citām personām vai iestādēm, efektīvi pielieto modernās tehnoloģijas. Gija Zablovska augstu vērtē argumentus, kurus sarunas biedrs izmanto savas domas pamatošanai, un atzīst citu cilvēku un viņu ideju vērtīgumu.

Valsts ieņēmumu dienests pasniedza pateicības rakstu zvērinātai notārei Līgai Eglītei par atbildīgu amata pienākumu izpildi un ievērojamām nodokļu iemaksām valsts budžetā. Savukārt LZNP biroja simpātiju balvu saņēma zvērināts notārs Jānis Skrastiņš.

Titulu Gada notārs Latvijas Zvērinātu notāru padome piešķir jau desmito gadu. Tas kalpo kā apliecinājums ne tikai notāra nevainojamai profesionālajai darbībai ikdienā, bet arī ieguldījumam visas notariāta sistēmas attīstībā un popularizēšanā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -2
    Māris 22.09.2016, 12:43:29

    Jauki, kaut kas labs.Neredzu apsveikumu komentāru jūru, bet atbalstāma iideja katrā sfērā.

  • -1
    gg65 22.09.2016, 20:18:01

    Tad izteikšos es.
    Apsveicu ar apbalvojumu. Esmu izmantojis viņas pakalpojumus un varu teikt tikai to labāko. Ātri, saprotami un kvalitatīvi.
    Un šī nav apmaksāta reklāma. Tikai izsaku labus vārdus.

  • -1
    Indra Vita 22.09.2016, 20:37:13

    Nu feini! Patīkams notikums. Lai veicas turpmāk.

  • 0
    Edvīns 23.09.2016, 11:31:38

    Forša Sieviete :) Stripram Vīrietim :) Perfekta Notāre:) Elegantā Birojā:) Apsveicu! Lai daudzajos darbos nepazūd Tavs smaids:)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: