Sestdien plkst. 11 tiks svinīgi atklāts šogad rekonstruētais iekškvartāls Embūtes ielā 49, kurā izbūvētas jaunas brauktuves, auto stāvvietas, uzstādītas jaunas rotaļu iekārtas un ierīkots basketbola laukums.

Iekškvartāla svinīgajā atklāšanā piedalīsies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un citi pašvaldības pārstāvji, iekškvartāla projektētāji un būvnieki. Bet jauno basketbola laukumu klātienē novērtēs Basketbola kluba “Ventspils” spēlētājs Kristaps Janičenoks.

Pēc pasākuma svinīgās daļas jauno laukumu iemēģinās arī Ventspils jaunie basketbolisti, kuri mērosies spēkiem draudzības spēlē, savukārt, apkārtnes mazākie iedzīvotāji kopā ar pasākuma vadītāju Karlsonu varēs izmēģināt aizraujošas rotaļas jaunajās rotaļu iekārtās.

Iekškvartāls Embūtes ielā 49 ir viens no kopā deviņiem šogad paredzētajiem labiekārtojamajiem iekškvartāliem Ventspilī. Tajā izbūvētas jaunas bruģa seguma brauktuves gar māju Ugāles ielā 32 un Celtnieku ielā 10, ap 70 jaunas auto stāvvietas, bērnu rotaļu laukums ar krāsainu elastīgu un triecienus absrobējošu gumijas segumu, trenažieris jauniešiem un pieaugušajiem, kā arī nožogots basketbola laukums. Tāpat iekškvartālā ierīkots jauns LED apgaismojums, uzstādīti soliņi, veloturētāji un veikti citi labiekārtošanas darbi.

Iekškvartāla rekonstrukciju veica SIA “Ostas celtnieks” un labiekārtošanas projekta īstenošanai Ventspils pilsētas pašvaldība ieguldīja finansējumu ap 300 tūkst. EUR apmērā. Iekškvartālā tika sakārtotas arī apakšzemes komunikācijas, pašvaldības SIA “ŪDEKA” kanalizācijas ārējo tīklu pārbūvei 128 m apmērā ieguldot vairāk kā 25 tūkst. EUR.

Jau informēts, ka šogad Ventspilī notiek darbs pie kopā 4 iekšpagalmu pilsētas kreisajā krastā un 5 iekšpagalmu Pārventā labiekārtošanas projektiem, katrā krastā izbūvējot pa 2 jauniem bērnu rotaļu laukumiem. Paveicot iecerēto, kopā Ventspilī būs jau 36 rotaļu laukumi un 2 bērnu pilsētiņas.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    cits 14.09.2016, 20:12:13

    Interesanti,cik izmaksā tie krāsainie gumija tepiķi?
    Vai parasto jūrmalas smilti sabērt tomēr nebūtu bijis lētāk un dabiskāk?

  • -1
    Dominiks 15.09.2016, 08:19:11

    Un pēc tam bradāties pa kaķu atstātajām čupām smiltīs.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 16.09.2016, 09:14:36

    Ja jāsalīdzina izmaksas starp gumijas un smilšu segumiem, tad protams, ka smilšu laukums izmaksā lētāk. Taču jāatzīmē, ka smilšu laukumu nevar ierīkot no jūrmalas smiltīm, jo to struktūra ir tāda, ka vējā tās tiek ātri izpūstas pa pilsētu.

    Gumijas seguma ieklāšana zem rotaļu iekārtām, izbūvējot jaunus bērnu rotaļu laukumus Ventspilī, ir apzināts lēmums. Šāds segums ir daudz kvalitatīvāks un drošāks, jo gumijas slāņa biezums, projektējot katru konkrētu laukumu, tiek aprēķināts atbilstoši uzstādīto rotaļu iekārtu maksimālās krišanas augstumam, kas ir ļoti būtiski bērnu veselībai, ko nenodrošina smilšu laukums. Kā arī, gumijas segums nodrošina lielāku tīrības pakāpi - bērniem rotaļājoties, netiek sasmērēts apģērbs. Tāpat ne mazāk svarīgs arguments ir tā vizuālais pievilcīgums un iespēja kombinēt dažādās krāsās, jo tas raisa bērnu iztēli un attīsta domāšanu.

    Svarīgs arguments ir arī tas, ka īpaši daudzstāvu māju pagalmos gumijas laukumos savas dabiskās vajadzības nenokārto mājdzīvnieki, kā tas nereti tiek darīts smilšu laukumos.

  • 0
    šašliks 17.09.2016, 01:55:48

    Un kur bija visi "krutie" segumi kad mēs augām? Nekā tāda nebija! Ar melnām mutēm pa dubļiem, no kokiem krītot, rokas laužot un ceļus sitot dzīvojām, mātes caurām dienām staigāja galvu saķērušas, un visi izaugām dzīvi un veseli un normāli cilvēki. Tagad paskatieties uz šitiem sīkajiem salašņām - visur viņiem drošību, visur viņiem tīrību, sterilu vidi jop, nedo' dies' sīkam mats no galvas nokritīs. Jau bērnudārzos visiem "aifõõni", jo, redz, jākontrolē tak tas prusaks, kur atrodas, ar ko, ko dara... Vot un tad brīnās, kur rodas tādi, kā te apsprieda tos kā govis maurojošos, da ko brīnās? Paši vien jau viņus izveidojāt!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: