17. septembrī no 15.00 – 16.00 un 18. septembrī no 11.00 – 12.00 Pils ielā 58, Ventspilī, notiks divas Lēnās jogas nodarbības. Lēnās jogas iedvesmas avoti ir Yin joga, Integrālā joga, Hatha joga, Kundalini joga, Mooji un Tolle.

Atslēgas vārds ir jau pašā nosaukumā - gandrīz viss norit lēni un ļoti mierīgi. Ļoti saudzīgi un vienkārši. Nodarbība ir stundu ilga, tajā aicināti piedalīties cilvēki gan ar, gan bez jogas pieredzes. Uzmanības fokuss ir vērsts uz dziļu iekšēju atslābināšanos, tehniskā izpildījuma pilnība nav pašmērķis.

„Lēno jogu es šajā pavasarī sāku praktizēt pati, mājās, vingrinājumus atlasot intuitīvi - balstoties savā vairāk kā 10 gadus ilgajā jogas pieredzē. Ar jogu es iepazinos 2005. gada pavasarī un tā ir kļuvusi par neatņemamu manas dzīves daļu. Esmu mācījusies pie Integrālās jogas, Hatja hogas, Krija jogas, Kundalini jogas un Jyn jogas pasniedzējiem.

Līdz 2009. gada nogalei galvenokārt praktizēju Integrālo un Hatha jogu, no 2010. gada nopietni pievērsos Kundalini jogai. Līdz šī gada ziemai to gan praktizēju pati, gan vadīju nodarbības. Taču, līdzīgi kā visapkārt mums viss pulsē un mainās - gan gadalaiki nomaina cits citu, gan jūrā paisums mijas ar bēgumu - šobrīd manu sirdi uzrunā lēnāks ritms, apvienots ar dziļu ieklausīšanos savā ķermenī,“ stāsta Lēnās jogas pasniedzēja Sanita Rībena.

Organizatori iesaka pirms nodarbības apmēram divas stundas neēst, savukārt no alkohola lietošanas atturēties gan nodarbības dienā, gan dienu pirms tam. Jogot gribētāji tiek aicināti iepriekš pieteikties, sūtot īsziņu uz tālr. 29102007 vai 29107362. Līdzi jāņem savs jogas paklājiņš un pleds relaksācijai. Apģērbs vienkāršs – ērts krekliņš un bikses, kājas basas. Vietu skaits ierobežots.

Šeit vari noklausīties sarunu radio Naba ar pasniedzēju par Lēno jogu - http://naba.lsm.lv/lv/raksts/nezale/lena-joga.a71971/

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: