Nākamajā gadā plānotas būtiskas pārmaiņas valsts pārvaldē, samazinot štata vietas, teica Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Viņš runāja par atalgojuma palielināšanu valsts iestāžu vadītājiem. Tas varētu notikt, lielākoties, meklējot finansējumu iekšējās rezervēs. Piemēram, samazinot štata vietas. Joprojām daudzās iestādēs esot brīvas, neaizpildītas štata vietas, kas tiek turētas, lai iestāžu vadītājiem būtu līdzekļi prēmijām darbiniekiem, teica Ministru prezidents.

Kučinskis skaidroja, ka krīzes laikā valsts pārvaldē notika optimizācija, tomēr: "Lielā iespēja tika palaista garām," piebilda Kučinskis. Viņaprāt, joprojām ir iestādes, kas pilda vienu un to pašu funkciju. Joprojām ir iestādes, kas izveidotas noteikta uzdevuma izpildei un pēc paveiktā darba nav likvidētas, bet tām tiek piemeklēti jauni uzdevumi.

Ministru prezidents informēja, ka nākamgad valsts pārvaldes štatu saraksts tiks "pamatīgi" pārskatīts. Viņš gan piebilda, ka labākajiem ierēdņiem nav par ko satraukties.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    norge 07.09.2016, 22:15:38

    un ta mes visi noticejam , man patik vardins sola .

  • 0
    norge 07.09.2016, 22:17:22

    saima varetu radit pemeru un samazinat deputatu skaitu ka bija 1 brivalsts laikos 50 deputati , a mums ka tagat ka aukstaka padome 100 .

  • 0
    Novadnieks 08.09.2016, 09:15:39

    Nu nāvīgi feini jau.Samazinās štatus un pārējiem algas paaugstinās.Tā vietā,lai tos "žurku pritonus"(lielāko daļu)vispār likvidētu,viņš uzkāpj kancelē un kā slīpēts mācītājs nopļūta kaut kādu runu, ko var pielīdzināt viena kristiešu afērista teiktam:"Neskatieties uz maniem darbiem,bet ieklausieties manos vārdos".
    Tik tiešām,aicinu visus vēlētājus nākošajās Saeimas vēlēšanās šos tautas ienaidniekus nelaist pie varas un no jauniem likumdevējiem pieprasīt likuma pieņemšanu,ar kura palīdzību ielikt aiz restēm visus,kuri šo valsti ir noveduši līdz kliņķim.
    Mazliet jau par reāla darba darītāju tie "dievi"domā,jo nākošajā gadā pie minimālās algas pieliks 10 eiro.Nu bet ir taču maitas,vai ne?

  • 0
    Latvija pāri visām! 08.09.2016, 11:21:33

    Novadniek, Kučinskim ir sava taisnība, vai ne.
    Nesatraucies, nevienu aiz restēm neliks.
    Vai tu naivi domā, ka esi pelnījis ko labāku?

  • 0
    Novadnieks 08.09.2016, 12:42:02

    Nu tavs pēdējais komentārs tik tiešām ir rafinēta kristieša stilā rakstīts.Gudrs cilvēks tu esi,tikai žēl ka slīpēts.Varbūt tu izmainītos ja to Sātanu vienreiz attiecīgi pasūtītu.

  • 0
    Latvija pāri visām! 08.09.2016, 13:00:32

    Novadniek, Kristum tātad netici, baznīcu gāni, bet Sātanu tu respektē?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: