Livonijas ordeņa pils vēl tikai dažas nedēļas aicina uz Aleksandra Vasiļjeva Kāzu tērpu izstādi, taču jau pavisam drīz tiks atklāta Kurta Fridrihsona izstāde.

Indiāņu gaita.

Vēl tikai līdz 15. septembrim Livonijas ordeņa pils izstāžu zālē skatāma brīnišķīgā un bagātīgā Kāzu tērpu izstāde (1860–2010) no Aleksandra Vasiļjeva tērpu kolekcijas. Eksponātu atlase tika veikta īpaši Ventspils muzejam, un patlaban pils izstāžu zālē skatāmi vairāk nekā 50 dažādu laiku stilu kāzu tērpi un aptuveni 450 aksesuāru, kas izvietoti laika secībā, sākot ar 19. gs. vēdekļiem un muarē zīda korsetēm un beidzot ar atpazīstamu mūsdienu modes mākslinieku īpašajām veltēm šim nozīmīgajam brīdim cilvēka mūžā.

Savukārt jau no 7. septembra Livonijas ordeņa pils galerijās būs eksponēts ievērojamā latviešu mākslinieka Kurta Fridrihsona (1911–1991) akvareļu cikls Indiāņu gaita no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma, kas tapis 20. gs.70. gados. Mākslas zinātniece un rakstniece Gundega Repše par to izsakās šādi: «Ikonogrāfiska izstāde. Tās sociālais patoss un mākslas spēks 1977. gada padomju Latvijā bija eksplozīvs un pārsteidzošs, paralēles ar Latvijas okupāciju tolaik nolasīja pat mākslas uztverē neiesvaidītie skatītāji.» K. Fridrihsons II pasaules kara bēgļu gaitās nonāca Ventspilī un bija arī zīmēšanas skolotājs Ventspils ģimnāzijā.

Izstāde pilī ir viena no Fridrihsonam veltīto izstāžu kopuma, kas būs skatāmas Ventspils kultūras iestādēs no 7. septembra.

Ieeja izstāžu zālē – 1,10 EUR; 0,60 EUR.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: