Sākoties jaunajam mācību gadam, Ventspils izglītības iestādēs noslēgušies remontdarbi. Šajā gadā pašvaldības iestāde „Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde” ar pašvaldības finansējumu pirmsskolas, vispārējās, interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestādēs veica remontdarbus turpat 768 000 EUR apjomā.

Jau pirms mācību gada noslēguma daļa remontdarbu jau bija pabeigti - 1. pamatskolā un 6. vidusskolā bija veikta starpstāvu pārseguma stiegrojumu korozijas novēršana, 2., 3., 4. un 6. vidusskolā - ventilācijas ierīkošana ķīmijas kabineta laboratorijas reaģentu skapjiem, bet Ventspils Jaunrades nama baleta zālē - nomainīti spoguļi. Šie remontdarbi veikti kopumā par 12 786 EUR.

9 pirmsskolas izglītības iestādēs izremontētas grupu telpas – PII „Margrietiņa” – 1. grupas telpa, „Rūķītis” – 8. un 10. grupas telpas, „Saulīte” – 7. grupas telpa, „Eglīte” – 9. grupas telpa, „Pasaka” – 3. grupas telpa, „Varavīksne” – 4. grupas telpa, „Vāverīte” – 10. grupas telpa, „Zvaigznīte” – 1. grupas telpa kopumā par 173 648 EUR. PII „Saulīte” 4. grupā un PII “Zvaigznīte” 10. grupā veikts ģērbtuves un tualešu telpu remonts. Veikti arī vēl šādi darbi – PII „Margrietiņa” virtuves telpu remonts un vēdināšanas sistēmas pārbūve, PII „Rūķītis” pārejas starp korpusiem un gaiteņa remonts 1. stāvā, virtuves telpu remonts un vēdināšanas sistēmas pārbūve, kā arī teritorijas labiekārtojuma būvdarbu 1. kārta, kā rezultātā tika atjaunoti abi iestādes iekšpagalmi, vienlaicīgi izbūvējot apgaismojumu gar gājēju celiņiem. PII „Vāverīte” veikts sporta zāles palīgtelpas remonts, bet PII „Saulīte” atjaunotas 6 rotaļu nojumes. Visi iepriekš minētie pirmsskolas izglītības iestāžu remontdarbi veikti kopumā par 323 716 EUR.

Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā veikts atkritumu konteineru novietnes remonts un logu bloku (koka) krāsošana. Ventspils 1. pamatskolā tika veikta teritorijas labiekārtojuma būvdarbu 1. kārta, atjaunojot skolas priekšlaukumu. Ventspils 2. vidusskolā turpinājās jau pagājušajā gadā iesāktā ūdens un kanalizācijas tīklu atjaunošana (2. būvdarbu kārta), bet skolas 5. kabinetā tika balsināti griesti. Ventspils 4. vidusskolā atjaunots žogs, pārlakota sporta zāles grīda, uzstādīta un pieslēgta inženiertīkliem trauku mazgājamā mašīna un veikts kāpņu telpas kosmētiskais remonts. Ventspils 6. vidusskolā veikta jumta remonta būvdarbu 2. kārta, vēdināšanas sistēmas atjaunošana virtuves blokā. Ventspils Centra sākumskolā sporta zonā ieklāts sintētiskais segums, kā arī atjaunots gājēju celiņš skolas iekšpagalmā. Ventspils vakara vidusskolā rīcības programmas „Mācīšanās kvalitātes uzlabošana” 4. kārtas ietvaros izbūvēts interneta komunikāciju tīkls 13 mācību klasēs, kā arī aktu zālē, sporta zālē, bibliotēkā, kancelejā, skolotāju istabā, logopēda un psihologa kabinetos. Tāpat arī Ventspils Mākslas skolā šīs pašas rīcības programmas ietvaros tika izbūvēts internet komunikāciju tīkls skolotāju istabā, kompozīcijas, mākslas valodas pamatu, zīmēšanas klasēs un datoru telpā. Mākslas skolā veikta arī ēkas pamatu hidroizolācija un atjaunošana, kā arī žoga atjaunošana. Iepriekšminētie remontdarbi vispārējās un profesionālās ievirzes izglītības iestādēs veikti kopumā par 385 074 EUR.

Tāpat veikts inventāra remonts izglītības iestāžu teritorijās, kā arī izglītības iestāžu fasāžu, jumtu un ieejas mezglu remonts kopumā par 46 375 EUR.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: