Saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datiem reģistrētā bezdarba līmenis Ventspilī šā gada 15. augustā bija 6,7% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

Pie mums šā gada 15. augustā bezdarba līmenis bija par 1,5% punktiem zemāks nekā vidēji Latvijā (8,2%) un par 3,5% punktiem zemāks nekā vidēji Kurzemes reģionā (10,2%). 2015. gada vasarā zemākais bezdarba līmenis bija par 0,3% punktiem lielāks nekā šā gada 15. augustā un bija 7,0%.

15. augustā NVA Ventspils filiāles datubāzē bija reģistrētas 69 aktuālas vakances un uz vienu brīvo darba vietu pretendēja 18 bezdarbnieki. Saskaņā ar NVA sniegto informāciju Ventspils filiālē uz šā gada 15. augustu skaitliski pieprasītākās profesiju vakances bija: lokmetinātājs metināšanā ar mehanizēto iekārtu inertās gāzes vidē – 14 vakances; metāla konstrukciju atslēdznieks – 13; lokmetinātājs metināšanā ar mehanizēto iekārtu aktīvās gāzes vidē – 10; krāsotājs – 5.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Girts 23.08.2016, 12:18:04

    Mēs visi zinam ,cik problemātiski ir Ventspilī dabūt normāli apmaksātu darbu. Nu un par tām vakancēm... Paskatāmies cik ilgi tās ir pieejamas? Stāv mēnešiem,ja ne gadiem. Tik nez,kāpēc? Ja jau tik labi un perspektīvi uzņēmumi,tad kāpēc tās vakances tajos ir tik regulāri un ilgstoši?

  • 0
    karlito 24.08.2016, 21:15:52

    Piekrītu Natai,tie procenti ir tikai reģistrētie bezdarbnieki,bet stipri vairāk ir nereģistrētie..tagad vasarā kādu haltūru atrod un viss daudz maz ok,bet vēlāk gan būs grūti..labā darba vietā vakances būs pieejamas ļoti,ļoti reti,..bez blata labu darbu ventspilī nedabūt!

  • -2
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 25.08.2016, 16:50:25

    Saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras sniegto informāciju vakances, kas ilgstoši ir izsludinātas vakanču portālā – cvvp.nva.gov.lv, prasa specifiskas zināšanas un amata prasmes, un uzņēmumi šo profesiju darbiniekus (piemēram, lokmetinātājis) ir spiesti meklēt ne tikai Ventspils pilsētā. Vakances izsludināšanas maksimālais ilgums vakanču portālā ir 3 mēneši, ja šajā laikā nav nokomplektētas darba vietas, uzņēmums tās var izsludināt atkārtoti.

  • 0
    norge 25.08.2016, 21:30:00

    to Ventspils pilsētas dome, varbut domei vajadzetu ta patas ka tanis firmas bez abdrosinasanas un pa 350 EU menesi stradat 6 dienas nedela bet ne no 8 rita lidz 5 vakara bet piekdienas isa diena bet 6 darba dienas un no 8 vai lidz septiniem pa minimalo

  • 0
    Girts 26.08.2016, 22:20:34

    Nu lūk viens piemērs,cienījama dome- uzņēmums TC Steel... Var jau būt,ka paejot trīs mēnešiem uz vienu dienu arī izņem to piedavājumu,bet tad droši vien nākamajā dienā ieliek atpakaļ,jo kā gan citādi var izskaidrot to ka šis uzņēmums,gandrīz nepārtraukti meklē darbiniekus,piem visidarbi.lv. ?
    Tā pati metināšanas rūpnīca darbiniekus meklē ļoti bieži,īpaši pavasaros un rudeņos! Jautajums kāpēc? Bet ir dzirdets kāpēc... Tā pati nelaime kas daudz kur citur... Nupat šai pavasarī bija tā,ka SIA Metāls it kā meklēja metinātājus,bet kad cilvēks zvanīja uz norādīto tel.numuru,tad viņam atbildeja,ka ir jau pieņemti darbinieki,bet lai CV atsūta... Protams,ka neviens nezvanīja,lai gan tieši NVA vēl kādu mēnesi pēc tā cilveka zvana uz šo uzņēmumu,šī vakance" karajās pie sienas" . Kā to var izskaidrot?
    Arī " Avotiņi" regulāri meklē metinātājus. Arī jau,kas tur pastradajis zina kas un kā un nebrīnās kapēc uzņēmums tik bieži meklē darbiniekus. Un tādos uzņēmumos kā Malmar va Bucher nedomā ka tiksi,ja nav pazīšanos,to mazie priekšnieķeļi skaidri un gaiši to pasaka. Ja arī paņem,tad uz pasūtījuma laiku un tad nafig... Rezultātā cilvēkam nav vairs ne darba,ne bezdarbnieka statusa. Tas,ka tā vakance it ka ir,vēl nenozīmē,ka tur ir arī reāls darba piedāvājums,varbūt tas ir tikai acu apmāns,ka it ka ir konkurss,kaut jau sen zināms kas amatu ieņems. Bet ja tiek uzreiz strādāt,tad visbiežak ,ka nemaksā to ko solīja vai pēc pusotra mēneša sak čakarēties virsū,bet pec trijiem atlaiž jo it kā nav izturēts pārbaudes laiks,bet tas jau notiek lai nav jamaksa pilnas algas un atvaļinājuma naudas.

  • 0
    karlito 29.08.2016, 19:56:32

    Varbūt kāds ir dzirdējis par vakancēm topošājā-vecajā sulu termināli? Drīz taču sākšot strādāt....droši vien arī tur blatiņš vajadzīgs..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: