18., 19. un 20. augustā Popē pirmo reizi tiks vērti Dziesminieku VĀRTI Kurzemē. Popes dabas koncertzālēs - estrādē, senajā pilskalnā un Popes muižas gleznainajā apkārtnē skanēs Latvijas dziesminieku, kā arī dzejnieku balsis, sakūstot ar šurp nākušo ļaužu balsīm. Pēc 20 gadu klusēšanas Popes estrāde gatava jaunai elpai.

18.augusta vakarā, pulksten 20:00 Popes estrādē sāksies Latvijas dziesminieku lielkoncerts “Vārti”, kurā piedalīsies Andris Akmentiņš, Haralds Sīmanis, Austra Pumpure un austrasbērni, Arnis Miltiņš, Maija Kalniņa, Zanda Štrausa, Dinārs Gulbis, Reinis Jaunais, Aivars Punkstiņš, Elīna Arbidāne, Ieva Akuratere un Ilze Grunte, Raimonda Vazdika, Jana Egle, Jānis Rūcis, Pēteris Draguns, Rūta Ķergalve, Zane Daugule un Māris Salējs, Andžejs Beļevičs, Inita Jansone un Ieva Dzintare, Kristīne Sudmale-Locika, Marģers Eglinskis, Uldis Kākulis, Agita Draguna, koncertapvienība "Miegs" (Matīss Pavītols, Roberts Dinters un Jānis Straume), grupa "Labie laiki" (Edgars Skujnieks, Arnolds Kārklis un Filips Mundukjans), Kristaps Sudmalis un grupa "Karogi", koris "Kaiva" un ritma grupa "Transcendentālē", un citi.

Pusnaktī, kad koncerts būs izskanējis, dziesmas un dzeja turpināsies Popes senajā pilskalnā, kur tiks iedegti Pilnmēness nakts dziesmu ugunskuri “Cauri laikam redzošs”, “Meklētāji un sapņotāji”, “Kurzemes krasta ļaudis”, “Klaidoņi un ceļinieki.” Ugunskuru vadmotīvi rasti dzejnieka Olafa Gūtmaņa dzejā, kura ir ļoti svarīga un neatņemama “Dziesminieku VĀRTI Kurzemē” daļa. Olafa Gūtmaņa dzeja skanēs gan lasījumos, gan dziesminieku dziesmās. Tostarp tādās, kuras ir radītas īpaši šim notikumam un Popē piedzīvos savus pirmatskaņojumus.

19.augusta pasākumi sāksies jau pulksten 11:00, kad Popes muižas gleznainajā parkā visas dienas garumā notiks īpašas satikšanās ar dziesminiekiem un viņu dziesmām - koncertos “Tuvplāni”. Tā būs unikāla iespēja būt dziesminiekam pavisam tuvu. Tuvplānā ar klausītāju tiksies Maija Kalniņa un grupa "Transcendentālē" (Liepāja), Andris Akmentiņš (Ventspils), Rūta Ķergalve (Kuldīga), Andžejs Beļevičs (Talsi), Jana Egle un Jānis Rūcis (Liepāja), Haralds Sīmanis (Madona), Inita Jansone un Ieva Dzintare (Liepāja), Matīss Pavītols un koncertapvienība "Miegs" (Liepāja), Kristīne Sudmale-Locika un Kristaps Sudmalis (Liepāja), Pēteris Draguns (Rīga).

Piektdienas vakarpusē, pulksten 19:00 Popes muižas parkā, pie ūdensrožu dīķa notiks “Dziesminieku VĀRTI Kurzemē” noslēguma rituāls, kurā piedalīsies Ieva Akuratere, Ilze Grunte, Haralds Sīmanis un visi klātesošie.

“Dziesminieku VĀRTI Kurzemē” skanēs arī 20.augustā. Pulksten 12:00 Popes luterāņu baznīcā ikviens mīļi gaidīts uz dziesminieka Haralda Sīmaņa autorkoncertu “Kalna galā”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: