Pēc konflikta starp Ventspils Augstskolas (VeA) līdzšinējo rektori un personālu no amata atbrīvota augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Jēkabsone.

VeA Satversmes sapulces priekšsēdētāja Dace Štefenberga informēja, ka Jēkabsone no amata atbrīvota ar rīkojumu, ko izdevis no VeA rektores amata atstādinātās Gitas Rēvaldes savulaik ieceltais prorektora administratīvajos un finanšu jautājumos pienākumu izpildītājs Edvards Ratnieks.

Pamatojums šādam lēmumam esot darba devēja uzticības zaudēšana. Pēc Štefenbergas teiktā, tas ir "pēdējais gadījums, kas raksturo kritisko situāciju Ventspils Augstskolā". "Jau iepriekš informēju, ka tieši Ratnieks un Rēvalde ar draudiem un paceltā balsī centās mani ietekmēt - parakstīt vienošanos par darba attiecību izbeigšanu," viņa piebilda.

No darba atbrīvotā Jēkabsone skaidroja, ka problēmas radušās saistībā ar informācijas ievietošanu VeA mājaslapā. Augstskolas Senāts bija nolēmis veikt neatkarīgu auditu par finanšu līdzekļu izlietojumu augstskolā un izsludinājis iepirkumu, savukārt Rēvalde uzdevusi ievietot VeA mājaslapā informāciju par iepirkuma apturēšanu. VeA Senāta sēdē nolemts tomēr turpināt iepirkuma procedūru.

"Balstoties uz Senāta lēmu, es no mājaslapas izņēmu šos divus teikumus par iepirkuma apturēšanu," skaidroja Jēkabsone. Pēc tam sabiedrisko attiecību speciālistei un citiem augstskolas struktūrvienību vadītājiem, kuriem līdz tam bija atļauta piekļuve informācijas atjaunošanai mājaslapā, tā ir tikusi liegta. Sabiedrisko attiecību speciālistes amata aprakstā viens no darba uzdevumiem ir informācijas atjaunošana mājaslapā sadarbībā ar augstskolas struktūrvienību vadītājiem, bet no 1.jūnija to vairs neesot bijis iespējams veikt, un viņai neesot sniegti nekādi paskaidrojumi, ko šajā situācijā darīt. Savukārt 15.jūnijā Jēkabsone saņēmusi Ratnieka rīkojumu par viņas atbrīvošanu no amata.

Jēkabsone apsver iespēju vērsties Valsts darba inspekcijā ar sūdzību par savu atbrīvošanu. Uzreiz pēc rīkojuma saņemšanas viņa norādījusi, ka tam nepiekrīt.

Vaicāts par Jēkabsones atlaišanas iemesliem, Ratnieks norādīja, ka, ievietojot informāciju augstskolas mājaslapā par iepirkuma pārtraukšanu un pēc tam šīs izmaiņas atsaucot, esot pārkāpts Publisko iepirkumu likums. "Senāta kompetencē ir akadēmiskie jautājumi. Senāts nevar lemt ar augstskolas administratīvo vadību saistītus jautājumus, tai skaitā par iepirkuma turpināšanu," apgalvoja Ratnieks. "Problēmas parādījās jau uzreiz pēc 25.maija Satversmes sapulces, kad augstskolas mājaslapā tika ievietots tendenciozs raksts par rektori. Sabiedrisko attiecību speciālists nedrīkst šādi rīkoties," pauda Ratnieks.

Kā ziņots, VeA Satversmes sapulce 25.maijā lēma par izglītības iestādes rektores Rēvaldes atcelšanu no amata saistībā ar uzticības zaudēšanu. Par VeA rektora vietas izpildītāju valdība šodien apstiprināja augstskolas mācību prorektoru Kārli Krēsliņu.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Ventiņheiteris 22.06.2016, 18:08:26

    Galvas ripo, tikai vai būs ko vietā likt...

  • -1
    norge 27.06.2016, 17:56:29

    gan jau kadam radagabals bus ko vieta ielikt

  • -1
    gats 17.07.2016, 17:26:36

    Agnese tiešām nebija nekāda čaklā darbiniece. Labi, ka atlaida. Bet zināms, ka viņai blats domē un viņai ir piesolīta laba vieta, cik dzirdams tieši avīzē, vai tik ne par galveno. Tā kā par Rēvaldes noēšanu likmes lielas

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: