Ventspils pilsētas dome atbalstījusi Digitālais centra dalību Baltijas jūra reģiona programmas 2. uzsaukuma projektu konkursa aktivitātē “Videi nekaitīga mobilitāte pilsētās” sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi.

Projekta mērķis ir paplašināt sabiedriskās kārtības nodrošināšanai un noziedzīgu nodarījumu novēršanai un atklāšanai nepieciešamo videonovērošanas sistēmu pilsētā, vienlaikus ieviešot modernu brīvo autostāvvietu meklēšanas rīku autovadītājiem, lai samazinātu satiksmes sastrēgumus un mainītu iedzīvotāju ikdienas uzvedību gaisa piesārņojuma samazināšanas jomā.

Šis projekts paplašinās uz viedo pilsētu (Smart City) tehnoloģijām bāzētu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju infrastruktūru Ventspilī, tajā skaitā arī pagarinot nepieciešamos pilsētas optisko datu pārraides tīkla atzarus.

Ja projekta pieteikums tiks atbalstīts, to plānots realizēt 2017. – 2018. gadā, tā kopējās izmaksas plānotas 1,5 miljoni eiro, no kuriem 85% tiks līdzfinansēti no Baltijas jūra reģiona programmas budžeta.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    norge 16.05.2016, 21:10:43

    godigi sakot to jau vajadzeja izdarit kadus gadus 5 vai sesus atpakal , bet ta ka musu pilsetas dome var naudu ieguldit tikai luksa klases auto parka , bet ta ka tagat var dabut naudu uz haljavu vares bazunet ka re cik mes rupejamies par pilseta dzivojosiem un to viesu drosibu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: