Ar krāšņu velobraucienu "Ar ziedu un vēju buru" Piedzīvojumu parkā un pilsētas ielās atklāta Ventspils tūrisma un velosezona.

Apskati foto ŠEIT un ŠEIT

Ventspilnieki un pilsētas viesi bija īpaši gatavojušies šim pasākumam, jo velobrauciena trasē devās rekordliels dalībnieku skaits apmēram 3200, kuri bija ne tikai īpaši piemeklējuši tērpus, bet dažādi izrotājuši arī savus velosipēdus. Ventspils pilsētas ielas šodien tika piepildītas ar smaidošiem un dzīvespriecīgiem cilvēkiem.

Vispirms trasē devās bērni, kuri veica 2,1km garu trasi, finišā saņemot īpašos sertifikātus un uzlīmes, kā arī saldas dāvanas un kuponu uz Piedzīvojuma parka atrakcijām.

Garajai trasei velobraucēji pulcējās jau ļoti savlaicīgi un piepildīja Saules ielu no Piedzīvojumu parka galvenajiem vārtiem līdz pat Ventspils pilsētas robežai, bet ģimenes veidoja prāvu velobraucēju pulku Krustkalna ielā. Tieši plkst. 12:00 uzrunu velobraucējiem un līdzjutējiem teica Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kurš savā uzrunā sirsnīgi pateicās visiem par kuplo dalību šajā pasākumā un atzīmēja, ka Ventspilī šogad ir izbūvēti veloceliņi kopsummā 50 km garumā un aicināja ventspilniekus, kā arī pilsētas viesus tos arī ikdienā izmantot. Starts tika dots ar salūtu un dalībnieki devās pa Ventspils pilsētas ielām 8,6 km garajā trasē.

Pasākumā muzicēja spāņu un latīņamerikas grupa „Los Daugavas Nens”, popgrupa “Jūras akmentiņi”, orķestrapēds - ceremonijorķestris “Miers un Bērziņš”. Velosezonas atklāšanas dalībnieki tika cienāti ar spēka putru un tēju.

Atbilstoši moto, velobrauciena dalībnieki tika aicināti padomāt par sava velosipēda un apģērba noformējumu. Interesantākā noformējuma īpašnieki saņēma pārsteiguma balvas!

Apbalvoti tika sekojošu nomināciju uzvarētāji:

Atraktīvākie velobraucēji – Cietumnieku arodbiedrība “Bēgam un ķeram”;

Lielākā velosipēda īpašnieks – Juris Butāns;

Noslēpumainākais velobraucējs – ugunsdzēsējs Mārtiņš Grīnvalds;

Pavasarīgākie velobraucēji – Ventspils “Liedags”;

Romantiskākais velopāris – VILKS AR LAPSU;

Krāsainākie velosipēdu īpašnieki – Galma zieds;

Elegantāko braucēju grupa – veikals “FANS”;

Neparstākā velosipeda īpašnieks – Imants Auziņs;

Mis velobraucēja – Lauma Nikolovska;

Saliedetākā ģimene – Fišmeisteru ģimene;

Misters velobraucējs – Uvis Braunfelds.

Īpaši sertifikāti tika pasniegti kolektīviem. Pasākuma kulminācijā, kuru gaidīja teju visi velobrauciena dalībnieki, bija izloze, kur viens laimīgais tika pie galvenās balvas – velosipēda.

Dalībniekiem un līdzjutējiem bija iespēja izmēģināt Veselības alejas piedāvātās iespējas.Pasākuma laikā Tūrisma informācijas centra speciālisti stāstīja un rādīja Ventu bankas jaunākās iespējas – Ventu bankas mobilo aplikāciju un foto ar papildināto realitāti.

Finansējums Ventspils vasaras tūrisma un velosezonas atklāšanas pasākumam piesaistīts no grantu programmas “Par aktīvu dzīvesveidu”, kuru finansē  Starptautiskās Olimpiskās komitejas ilggadējais sadarbības partneris “Coca-Cola Foundation”.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    AndyTaisnigais 15.05.2016, 12:51:27

    Labs pasākums,bet 3200 dalībnieku nebija točna! Labi ja uz pusi mazāk.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: