6. maijā pirmsskolas izglītības iestāžu sporta pedagogi un logopēdi piedalījās praktiskajā seminārā “Ārstnieciskās vingrošanas pielietojums sporta un logopēdijas nodarbībās”.

Pirmsskolas izglītības iestāžu sporta skolotāju metodiskā apvienība sadarbībā ar Izglītības pārvaldi organizēja Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu sporta skolotājiem un logopēdiem semināru par ārstniecisko vingrošanu un to, kā to pielietot sporta un logopēdijas nodarbībās.

Semināru vadīja fizioterapeite Līga Reinberga Soka, kas jau 11 gadu darbojas savā specialitātē. Seminārs notika pirmsskolas izglītības iestādes “Bitīte” sporta zālē. Pedagogiem bija iespēja uzdot jautājumus un pašiem izmēģināt apgūto.

“Arvien biežāk mums, pedagogiem, nākas saskarties ar to, ka bērniem ar vispārattīstošu sportu ir par maz. Audzēkņu skaits, kam vajadzīga speciālā vai koriģējošā vingrošana aug ar katru gadu. Bieži logopēdiskās problēmas ir saistītas ar stājas un kustību traucējumiem. Kamēr nav iespējas pirmsskolas izglītības iestādēm piesaistīt fizioterapeitus, ir labi, ja sporta pedagogiem ir zināšanas, kā ārstniecisko vingrošanu intigrēt savās nodarbībās, lai darbs ar bērnu gan logopēdam, gan sporta skolotājam būtu efektīvāks,” stāsta sporta skolotāju metodiskās apvienības vadītāja Kristīne Fogele.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: