Vecākā krievu skola pilsētā. Inteliģenta. Akadēmiska. Ar tradīcijām spēcīga. Visi šie apzīmējumi raksturo Ventspils 2. vidusskolu, kurai šonedēļ aprit 65 gadi.

Šajā svētku reizē Ventas Balss tiekas ar skolas direktori Ludmilu Volodinu.

Zināms, ka sākumā skola atradās Dārzu ielā. Kopš kura laika tā ir pašreizējās telpās?

– Skolas pašreizējā ēka uzbūvēta 1954. gadā, tā bija tipveida ēka un, cik man zināms, sākumā bija paredzēta nevis skolas, bet hospitāļa vajadzībām. Par to liecina kaut vai tas, ka pagraba telpās ilgus gadus bija liela bumbu patvertne, kas bija aprīkota ar atsevišķu ventilācijas sistēmu un dubultu ieeju ar jaudīgām metāla durvīm. Pirms pieciem gadiem, kad notika gatavošanās skolas 60 gadu jubilejai, pagraba telpā ierīkojām ērtu ģērbtuvi.

Kā ar gadiem mainījies skolēnu skaits skolā?

–Tagad pie mums mācās 560 bērnu. Tas nav lielākais bērnu skaits pat tajos gados, kad es esmu bijusi direktore. Ir bijuši arī 760 bērnu, kad tika slēgta krievu 3. astoņgadīgā (tagad – 2. pamatskola – red. piez.) un mums parādījās trešās paralēlklases. Taču skolas vēsturē ir bijis arī divas reizes vairāk skolēnu. Aptuveni 1968. gadā šeit mācījās ap 1500 skolēnu, taču pēc tam daļa skolēnu un skolēnu atdalījās un izveidoja 1. astoņgadīgo krievu skolu, kas atradās vakarskolas ēkā. Vēlāk šī kolektīva daļa ieplūda jaunajā 6. vidusskolā. Vismazākais skolēnu skaits – 501 – bija tad, kad no Ventspils izveda Padomju karaspēka daļas.

Visu interviju lasiet šodienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: