9.maijā liepu alejā pie Ministru kabineta ēkas tika atklāta Eiropas dienai veltīta lielformāta fotogrāfiju izstāde, kurā redzams arī Ventspils Augstskolas Irbenes radioteleskops.

Izstādē izvietotas 14 fotogrāfijās, kuras iespējams apskatīt no 6. līdz 12. maijam. Fotogrāfijās attēlotas Ministru prezidenta un ministru izvēlētas Latvijā ražotas preces, Latvijas dabas objekti un fakti par Latviju, kas apliecina, ka mums katram ir, ar ko lepoties.

Ventspils Augstskolas Irbenes radioteleskopu izstādei izvēlējās Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, norādot: “Irbenes kosmosa izpētes teleskops ir unikāls zinātnes objekts, kas raksta Latvijas vārdu Eiropas zvaigžņu kartē. Latvijas spožākie zinātnes un pētniecības prāti kopā ar Eiropas un pasaules izcilākajiem zinātniekiem rada pamatu nākotnes tehnoloģijām, veicinot Latvijas tautsaimniecības attīstību, iedzīvotāju labklājību un interesi par zināšanām.”.

Izstādes atklāšanas pasākumā piedalījās arī Ventspils Augstskolas rektore Gita Rēvalde uzsverot, ka tieši zinātnei un izglītībai Eiropas Savienība ir devusi visvairāk. Rektore atzina, ka Ventspils Augstskolas Radioastronomijas centra Irbenes antenu komplekss ir unikāls Baltijā un Ziemeļeiropā, un tā modernizācija bijusi iespējama pateicoties Eiropas fondu atbalstam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: