Ventspilī ekspluatācijā nodoti divu publiskās infrastruktūru izveides un divu ielu posmu rekonstrukcijas darbi projekta „Ielu infrastruktūras attīstība Ventspilī, II kārta” ietvaros.

 

Projekta ietvaros ir sakārtota Ventspils 4.vidusskolas sporta laukuma un daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalma Sarkanmuižas dambī 5a infrastruktūra, savukārt ielu rekonstrukcijas darbi ir pabeigti Jūras ielā posmā no  Andreja ielas līdz Ganību ielai un Lielajā prospektā posmā no Ganību ielas līdz Kuldīgas ielai.


Ielu izbūves un publiskās infrastruktūras sakārtošanas darbos projekta ietvaros, piesaistot gan Eiropas Reģionālās attīstības fonda, gan valsts un pašvaldības budžeta finansējumu jau ieguldīti 388 tūkstoši latu.
Līdz gada beigām ekspluatācijā plānots nodot divu jaunu ielu posmu izveides darbus Dīķu ielā posmā no Pasiekstes ielas līdz Tērauda ielai un Pieneņu ielā posmā no Vārves ielas līdz Dīķu ielai,  piecu ielu posmu rekonstrukcijas darbus Pāvila ielā  posmā no Ganību ielas līdz Kuldīgas ielai, Līgatnes ielā posmā no Kuldīgas ielas līdz Vārves ielai, Ēdoles ielā,  Mazā Ozolu ielā, Lielā Prospekta posmā no Brīvības ielas līdz Aleksandra ielai. Savukārt iedzīvotājiem un pilsētas viesiem pieejamāki kļūs daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmi Lidotāju ielā Nr.18a un Saules ielā Nr.106a,  izveidotās publiskās infrastruktūras Inženieru ielā Nr.60 un Tārgales ielā Nr.61.
 
Projekts paredz 78 Ventspils pilsētas ielu posmu rekonstruēšanu vai jaunbūvi un publiskās infrastruktūras objektu būvniecību. Sagaidāms, ka projekta īstenošana ilgtermiņā veicinās iedzīvotāju skaita pieaugumu un esošo iedzīvotāju neaizplūšanu uz citām teritorijām, jaunu uzņēmumu attīstību un nodarbināto skaita pieaugumu, kā arī viesnīcās nakšņojošo skaita pieaugumu.
 
Projekta kopējās investīciju izmaksas veido 9,4 miljoni latu, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības  fonda līdzfinansējums 8 miljoni latu (84,79% no attiecināmajām izmaksām), valsts budžeta finansējums 212 tūkstoši latu jeb 2.25% no attiecināmajām izmaksām, savukārt pašvaldība projekta īstenošanā plāno ieguldīt 1,2 miljonus latu, kas veido 12,96% no projekta attiecināmajām izmaksām.
 
Projektu plānots īstenot līdz 2012.gada 31.decembrim.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: