No 18. līdz 20. martam Ventspilī norisinājās Eiropas Jauniešu parlamenta sesija, kura pulcēja 120 jauniešus no 11 valstīm – Vācijas, Igaunijas, Somijas, Lietuvas, Polijas, Lielbritānijas, Gruzijas, Šveices, Norvēģijas, Ukrainas un , protams, arī no Latvijas, lai debatētu par pasaulē svarīgām problēmām.

Šīs sesijas tēmas bija balstītas uz tehnoloģijām, to iespējām. Sesijas sauklis bija “Manifesting technology to bring people together” jeb “Izmantot tehnoloģijas, lai vienotu cilvēkus“, par saukļa ieviešanu pasākuma ikdienā parūpējās mediju komanda.

Šī ir 22. reģionālā sesija Latvijā. Ventspilī šāda veida pasākums norisinājās jau trešo reizi. 2002. un 2006. gadā Ventspilī notika Eiropas Jauniešu parlamenta starptautiskās sesijas. Eiropas Jauniešu parlaments (EJP) ir viena no lielākajām debašu platformām Eiropas jauniešiem. Lai gan debašu formāts ir balstīts uz Eiropas Parlamenta sesiju uzbūves principiem, EJP ir politiski un nacionāli neatkarīga organizācija, kuras galvenie mērķi ir veicināt starpkultūru dialogu, jauniešu iniciatīvu un personīgo iemaņu attīstību. Saziņa Eiropas Jauniešu parlamenta sesijās notiek angļu valodā.

Pasākums norisinājās trīs dienas Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā. Dalībnieki tika sadalīti darba grupās jeb komitejās, atbilstoši pašu izvēlētajai tēmai. Pirmajā dienā komiteju vadītāji centās saliedēt komiteju locekļus ar dažādām komandu saliedējošām spēlēm. Tās pašas dienas vakarā notika izklaides pasākums Ventspils Ūdens piedzīvojumu parkā, kurā jaunieši varēja izbaudīt ūdens priekus, tādējādi vēl vairāk saliedējoties un izbaudot Ventspils dotās izklaides iespējas, kuras tika atzinīgi novērtētas.

Otrajā dienā sākās komiteju darbs, kurā dalībnieki aktīvi diskutēja par problēmām Eiropā un kā tās risināt. Visas dienas garumā jaunieši strādāja pie problēmu risinājumiem, lai vakara beigās katrai komitejai būtu sava rezolūcija problēmu risināšanai.

Trešā diena bija sesijas kulminācija jeb Ģenerālā Asambleja, kura notika Ventspils Jaunrades namā. Katrai komitejai bija sava rezolūcija, kuru apskatīja arī citas komitejas, tādējādi radot iespēju komiteju debatēm. Jaunieši bija sagatavojuši runas, lai veicinātu pārējos uz iespējami labāku problēmu risinājumu.

“Pēc Ģenerālās Asamblejas dalībnieki devās mājās, pirms tam atvadoties no saviem komitejas biedriem un visiem pārējiem dalībniekiem. Jauniešu acis mirdzēja, viņi nevēlējās doties prom, jo tika iegūti jauni draugi, milzīga pieredze un pavadīts fantastisks laiks mūsu māju pilsētā – Ventspilī. Šis brīnišķīgais piedzīvojums nebūtu bijis iespējams bez atbalsta, ko sniedza Ventspils Valsts 1. ģimnāzija, Ventspils Jauniešu māja, Ventspils tūrisma informācijas centrs, Ventspils Ūdens piedzīvojumu parks un Ventspils Jaunrades nams. Taču vislielāko un sirsnīgāko paldies par finansiālo atbalstu ir jāsaka Ventspils pilsētas domei. Mēs un vēl 120 jaunieši novērtējam Ventspils pilsētas domes darbu un palīdzību, lai šis pasākums būtu izdevies,” tā Katrīna Brālīte un Ričards Zaļmežs – Eiropas Jauniešu parlamenta Kurzemes Zemgales Reģionālās sesijas galvenie organizatori.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: