Obligātā militārā dienesta atjaunošana prasītu pārāk lielu finansiālo atbalstu no valsts, turklāt šobrīd bruņotajiem spēkiem nav atbilstošas infrastruktūras, uzskata aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Ministrs ar Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas starpniecību norādīja, ka var diskutēt par obligātā militārā dienesta atjaunošanu, bet šobrīd šāds uzdevums Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem nav dots un jāsaprot, ka tas prasītu pārāk lielu finansiālo atbalstu no valsts. Turklāt šobrīd Latvijai nav nepieciešamās infrastruktūras, lai nodrošinātu obligātā militārā dienesta darbību.

"Šobrīd noris darbs pie profesionālā dienesta karavīru kaujas spēju pilnveidošanas, bet tie pilsoņi, kuri vēlas brīvprātīgi dot savu ieguldījumu valsts aizsardzībā, ir laipni aicināti stāties Zemessardzē," uzsvēra ministrs.

Jau ziņots, ka Latvijas sabiedrībā ir jāturpina diskusija par iespēju ieviest obligāto militāro dienestu valsts pašaizsardzībai, kā tas ir Igaunijā un Lietuvā, runājot par mūsu drošības izaicinājumiem Baltijas Asamblejas (BA) sanāksmē, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Šodien Rēzeknē, uzrunājot Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentāriešus un ekspertus, Mūrniece arī aicināja Baltijas valstis daudz nopietnāk un aktīvāk sadarboties, lai stiprinātu mūsu reģiona drošību, tostarp darbojoties Eiropas līmenī, informēja Saeimas Preses dienestā.

Latvija 2006.gadā pieņēma lēmumu par atteikšanos no obligātā dienesta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: