Latvijā strauji uznākusi ziema un arī Ventspils bez sniega nav palikusi. Tas liek sarosīties ceļu un ielu uzturētājiem, kuri ir labi sagatavoti.

Ventspils labiekārtošanas kombināta izpilddirektors Raitis Veidemanis informē, ka pilsētas ielu braucamo daļu intensīva tīrīšana sākusies jau naktī uz ceturtdienu, kas turpināts līdz vakardienas rītam, kamēr snidzis sniegs. Uz ielām strādāja trīs tehnikas vienības, kas notīrīja sniegu un ielas nokaisīja ar pretslīdes materiāliem – sāls maisījumu. Stiprākas snigšanas gadījumam ir sagatavota arī papildtehnika.

Kā jaunums šogad papildus nākusi veloceliņu tīrīšana. Jāatgādina, ka par ES finansējumu pilsētā uzbūvēti vairāki veloceliņu posmi, kas arī ir jāattīra no sniega. Šim darbam piemērota mazgabarīta traktortehnika, kas celiņus glīti nobirstē.

Ziemas sezonai pilnībā gatavi ir arī Ventspils novada domes atbildīgie dienesti. Ventspils novada domes ceļu un komunālo jautājumu speciālists Voldemārs Akmentiņš gan piezīmē, ka pašvaldību ceļi pārsvarā ir zemes ceļi, un zeme vēl nav sasalusi. Tādēļ sniega tīrīšanas un kaisīšanas darbi pamatā vēl nenotiek. Akmentiņš raizējas, ka šobrīd zemes ceļi ir samērā sliktā stāvoklī, jo bijušas diezgan pamatīgas rudens lietavas, pēc kurām uzreiz uzkrita sniegs. Viņš cer, ka sniegs nokusīs un uznāks kailsals, lai uz ziemu varētu ceļus labāk sagatavot un palabot. Finanšu problēmas ceļu uzturēšanai novadā nepastāv, un šosezon naudas būs tik pat, cik pagājušajā gadā.

Arī valsts nozīmes ceļu apsaimniekotāji – Latvijas Valsts ceļi – informē, ka kopumā šoziem ceļus plānots uzturēt līdzīgi kā pērn. Vienīgais izņēmums būs tie lauku ceļi, pa kuriem nebrauc daudz transportlīdzekļu, bet pa kuriem tiek pārvadāti skolēni. Šos ceļus šoziem plānots tīrīt labāk, nekā paredz to iepriekš noteiktā uzturēšanas klase.

Vienlaikus prioritāte joprojām būs svarīgākie valsts ceļi ar lielu satiksmes intensitāti.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka nākamās nedēļas sākumā Latvijā no ziemeļaustrumiem turpinās ieplūst auksta gaisa masas, līdz ar to gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies.

Novembra pēdējās dienās dažviet gaidāms neliels sniegs. Decembra pirmā diena aizritēs pārsvarā bez nokrišņiem un saglabāsies sals, bet turpmākajās dienās no dienvidiem Latviju atkal pārklāšot nokrišņu zona, kas no jauna nesīs sniegu, vietām arī putinās, jo pūtīs brāzmains austrumu vējš. Līdz ar to nākamās nedēļas izskaņā sals nedaudz mazināsies, Kurzemē pat vietām sasniedzot vairs tikai nulli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: