Valsts prezidents Valdis Zatlers izsludinājis grozījumus likumā par policiju, tādējādi ļaujot ostas pārvaldei izveidot savu ostas policiju, taču Ventspils brīvostas pārvalde šādu institūciju neplāno veidot.

Ventspils brīvostā strādājošie ostas termināļi paši pēc brīvas izvēles izraugās apsardzes firmas, kuras algo uzņēmumu teritoriju apsardzei. Savukārt vispārējo kārtību Ventspils ostā uzrauga Ventspils Pašvaldības policija, ar kuru ir noslēgts līgums, ziņo Leta.

Šis līgums gan regulāri tiekot pārskatīts, taču Ventspils brīvostas pārvaldes plānos nav veidot speciālu ostas policiju. "Neko neplānojam mainīt," uzsvēra Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis Sarmulis.

Izsludinātajos likuma grozījumos paredzēts, ka ostas policijas pienākumos ir likumpārkāpumu profilakse ostas teritorijā, apsardzes un caurlaižu režīma nodrošināšana ostā, par administratīvo pārkāpumu izdarīšanu ostas teritorijā aizturētu personu apsargāšana, to pašvaldības izdoto ostas noteikumu un sabiedriskās kārtības noteikumu ievērošanas kontrole, par kuru pārkāpšanu paredzēta administratīvā atbildība, administratīvā pārkāpuma lietu sākšana, izskatīšana un pieņemto lēmumu izpildes kontrole, Valsts policijas un Drošības policijas atbalstīšana sabiedrības drošības garantēšanā un noziedzības apkarošanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: