Latvijā terorisma draudu līmenis joprojām ir zems un šorīt nograndušajiem sprādzieniem Briselē nav nekādas saistības ar Latviju, teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Ministrs pirms brīža sazvanījies ar Drošības policijas (DP) priekšnieku Normundu Mežvietu un guvis apstiprinājumu, ka DP sazinājies ar Beļģijas kolēģiem, un pašreizējā informācija liecina, ka sprādzieni nav nekādā veidā saistāmi ar Latviju.

Arī DP paziņojumā presei raksta, ka terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām ir zems. DP rīcībā nav informācijas, kas liecinātu par nepieciešamību paaugstināt terorisma draudu līmeni atsevišķos objektos vai valstī kopumā.

Vienlaikus DP preventīvos nolūkos sniedz konsultācijas kritiskās infrastruktūras objektu amatpersonām, kuras ir atbildīgas par fiziskās drošības pasākumiem. Šobrīd pieejamā informācija liecina, ka uzbrukumus ir īstenojuši teroristi, kas vēlreiz apliecina, ka terorisms šobrīd ir viens no galvenajiem draudiem Eiropas drošībai. Tāpat DP uztur nepārtrauktus kontaktus ar citu Eiropas valstu partneru dienestiem.

Jau ziņots, ka sprādzienos, kas otrdien notika Briseles Zaventemas lidostā, nogalināti vismaz 13 cilvēki, bet 35 guvuši ievainojumus, atsaucoties uz avotiem tuvējā slimnīcā, ziņo Beļģijas sabiedriskā raidorganizācija RTBF.

Tikmēr aģentūra AFP ziņo, ka sprādziens noticis arī vienā no Briseles Mālbēkas metro stacijām, kas atrodas netālu no Eiropas Savienības (ES) institūcijām. Pasažieri no metro sistēmas tiek evakuēti.

Savukārt televīzijas kanāls VTM ziņo, ka sprādziens noticis arī Kunstvetas metro stacijā.

Sprādzienu cēlonis pagaidām nav zināms, taču aģentūra "Belga" ziņo, ka īsi pirms pirmā sprādziena lidostā esot bijuši dzirdami kliedzieni arābu valodā un šāvieni, kas vairo aizdomas, ka notikušais varētu būt terorakts.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Anita 23.03.2016, 08:18:00

    Nu taisni vai kliegt gribas - klau ministri ,premjer un prezident , kad beidzot sāks domāt par tautu un tās drošību , varbūt tikai tad ,kad kaut kas līdzīgs notiks, tad sāks domāt ?Krieviem ir tāds teiciens - "poka grom ņegrjaņet- mužik ņeperekresķitsa "Vai to mēs gaidām - un ko domā Ventspils galvas - kas notiks ,ja kaut kur ostā vai tuvu tam kaut kas sprāgs???

  • 0
    666.lv 05.04.2016, 06:12:10

    A. Kavacis. Terorisms ir stulbs, bet likumsakarīgs

    Eduards Veidenbaums bija precīzs: “Virs zemes nav taisnības, dūrei tik spēks”…

    Varenie valda ar mazākuma dūres demokrātiju, bet viņu ignorētais vairākums aklās dusmās triec terorisma dūri galdā… .

    Terorisms ir idiotiska cīņa pret visu un visiem, slepkavojot pēc gadījuma iespējām pieejamus nevainīgus cilvēkus. Teroristi cer ar baiļu palīdzību pakļaut sev pasauli, kas tiem droši vien neizdosies, taču viņi varētu piespiest eiropiešus pārvērtēt līdz šim neaizskaramo liberālsātanismu, kas bez tautu akcepta uzkundzējies visiem.

    No terorisma galvenokārt cieš nevainīgā tauta. Valdošie sātanisti prot slēpties un no saviem slēpņiem “varonīgi” aicina sargāt “jaunās kopīgās vērtības”, kas sacerētas nolūkā aizvietot dievišķo kārtību… .

    Sacerēti tādi starptautisko tiesību akti, kas pavēl uzturēt pašreizējo stāvokli arī tad, ja tas veidots uz varas un netaisnības pamata.

    Eirosātanisti neievēro Dieva dotās tautu tiesības brīvi dzīvot nacionālās valstīs. Būtībā tiek turpināta marksistisko sātanistu tautu sajaukšanas politika.

    Paceļot cilvēku tiesības augstāk par tautu tiesībām arī Latvijai piespieda “integrēt” PSRS okupācijas varas pārvietotos kolonistus.

    Kā integrēt tos, kas negrib integrēties ?

    Tas liberāļus neinteresēja ne Latvijā, ne Eiropā. Integrācija bija tikai melīgs murgs īsto nolūku un patiesības slēpšanai.

    Islāma ticīgie pirmie pilnīgi atklāti noraidīja un sāka apkarot integrācijas murgu ar nepakļaušanos un terorismu. Un kāpēc lai to nedarītu Eiropā, kur slepkavas dzīvība pēc sātanistu loģikas ir neaizskarama arī pēc tam, kad viņš ir atņēmis dzīvības simtiem citu cilvēku, kuriem acīm redzot nav bijis tiesību palikt dzīviem ! Slepkava turklāt jāuztur komfortablā cietumā nevis uz dēļu nārām, bet uz mīksta matrača.

    Te nu liberālsātanisti labestībā domājas pārspējuši pašu Dievu. Tikai viņu “labestība”ir ačgārna, jo tā aizstāv noziedzniekus, nevis viņu upurus.

    Liberālteroristi bez spridzināšanas visai Eiropai uzspiež neproduktīvu viendzimuma pāru “laulības”. Tas, protams, samazinās dzimstību un radīs darbaspēka trūkumu. Un atkal būs vajadzīgi integrāciju noraidoši ieceļotāji.

    PROBLĒMAS NEBEIGSIES, JA PAŠI EIROPIEŠI NEATŅEMS POLITISKO VARU SĀTANISKAJIEM LIBERĀĻIEM UN NEIZSVIEDĪS MISKASTĒ “VIŅU KROPLĪGĀS VĒRTĪBAS”!

    Tikmēr periodiski notiks teroristu organizēti sprādzieni. Jācer, ka tas, kas ir jau noticis Eiropā, palīdzēs eiropiešiem nokratīt no kakla liekulīgo liberālsātanistu varu.

    Ne jau tikai Eiropā un Krievijā valda liekulīgi sātanisti, kas ar demagoģiju un varu vairo netaisnību un spriedzi starp tautām, izraisa asins izliešanu un tad liekulīgi “cīnās par mieru”. Āzijā, Tuvajos Austrumos kopš aizvēstures dzīvo kurdu tauta, apmēram 20 miljoni cilvēku, seno mēdiešu pēcteči, bez tautas tiesībām uz savu valsti.

    Ne ANO, ne “starptautisko tiesību normas” neaizstāv viņu dabīgās tiesības.Viņiem joprojām jādzīvo jauno tautu: irāņu, arābu un turku iekarotās teritorijās bez savas nacionālās valsts. Un sena liela tauta ir kļuvusi par teroristiem tikai tāpēc, ka virs zemes nav taisnības, dūrei tik spēks… .

    Liekulība “starptautisko tiesību normās” neliedz plātīties arī Putinam kā Krievijas impērijas “tiesību” glābējam un aizstāvim. Viņš bezkaunīgi runā par krievu tiesībām visās kādreiz okupētajās teritorijās. Neviens viņu neapsauc un neapklusina, jo starptautisko tiesību normas skaidri nenoliedz “laupītāju tiesības” un neaizstāv aplaupītos. Toties pienākumu pret laupītājiem laupītājs vienkārši var noliegt. Nozog Ukrainai Krimu un vēl rēķina cik daudz Ukraina esot parādā Krievijai.

    Kas ir spēkā, taisnība vai netaisnība ?

    Prāv.emer. Andrejs Kavacis

    04.04.16

  • 0
    norge 07.04.2016, 06:45:40

    vai tos kas spridzinaja riga universal veikalu atrada un tiesaja ja draudi nepastav

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: