Šodien Ventspils domes sēdē pieņemts lēmums sagatavot projekta pieteikumu zaļo inovāciju centra izveidei pilsētā. Projekta maksimālās izmaksas tiek lēstas 2,5 miljonu eiro apmērā, informēja pašvaldība.

Īstenojot šo projektu, Ventspilī, Tirgus ielā 5 un Tirgus ielā 7, plānots izveidot vietu jaunrades un iedzīvotāju līdzdarbošanās veicināšanai.

Sakārtojot šīs ēkas un to teritoriju, plānots ierīkot atvērtā tipa darbnīcu zinātnes centram un iedzīvotājiem, grafiskā dizaina mācību centru un radošo biznesa inkubatoru - vietu kopīgam darbam speciālistiem dažādās ar informācijas un komunikāciju tehnoloģijām, elektroniku un grafisko dizainu saistītās jomās.

Projekta plānotais kopējais maksimālais finansējuma apjoms ir pieci miljoni eiro. No šīs summas Ventspilij būtu paredzēta puse jeb 2,5 miljoni eiro, no kuriem Eiropas Savienības (ES) programma līdzfinansētu 80%. Ja projekts tiks apstiprināts, tā realizāciju plānots sākt šī gada beigās. Plānotais projekta realizācijas ilgums ir trīs gadi.

Ventspils pilsētas domes sēdē šodien tika pieņemts lēmums sadarbībā ar Cēsu novada domi sagatavot projekta pieteikumu ES Pilsētu inovatīvo darbību programmā, projektu konkursa aktivitātē "Enerģētikas pārkārtošana".

Kā norādīja Ventspils dome, enerģētikas pārkārtošanā, lai mazinātu atkarību no fosilajiem un videi nedraudzīgajiem kurināmā veidiem, Ventspils pilsētas pašvaldība līdz šim esot paveikusi daudz - ir rekonstruēta siltuma ražošana un sadale uzņēmumā "Ventspils siltums", renovētas un siltinātas ēkas, tā samazinot gan kaitīgo izmešu daudzumu gaisā, gan maksājumus. Ar zaļo inovāciju centra projektu iegūto pieredzi plānots izvērst jau plašāk, skaidroja domē.

Projekta mērķis ir nelielās Eiropas pilsētās radīt platformu, kas nodrošinās infrastruktūru, jaunrades un līdzdarbošanās iespējas, kā arī zināšanas pilsētas iedzīvotājiem, lai sāktu uzņēmējdarbību vai radītu inovācijas vides un enerģētikas pārkārtošanas jomā.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • 0
    funky monky 11.03.2016, 19:00:08

    Es nevaru vien nobrīnīties, ar kādu vērienu Latvijā kaļ visādas WTF celtnes. 2,5 miljoni izmaksās, bet kāda plānota atdeve?
    Kā iedomājos cik pa visu Eiropu tiek kaltii šādi "čiki"...

  • -4
    Ritvars Dzintars 11.03.2016, 20:22:27

    vai nav laiks šo pilsētu ar rītdienu apšaut un likvidēt? Un biedram lembergam čaučesku likteni vai kadafi? Beidzamais būtu efektīgāks! Nu ,anonīmie ļemberga suņi,sākat dirst!

  • -1
    karlito 11.03.2016, 20:29:16

    Man jau tā šķiet,ka drīz Ventspilī cilvēkam,kurš nav augstas klases speciālists,zinātnieks,ITspeciālists un tamlīdzīgi,vairs nebūs ko darīt!

  • -1
    Inita 11.03.2016, 23:56:06

    Vai labak nebutu atgriezt pilseta dzivibu un iedzivotajus??

  • 0
    qwerty 12.03.2016, 09:59:34

    Varbūt sākt ar to kas mums ir? Mūsu ostu, kura stāv gandrīz tukša. Varbūt oligarhiem jāpārtrauc savstarpējie kari ? Beidziet dalīt biznesus un likt ,,sprunguļus viens otra riteņos,,! Nolaidiet cenas un atgrieziet ostai kravas,atgrieziet darba vietas entajos termināļos.
    Gan jau kāds tūlīt teiks - tā ir krīzes ietekme, ka ostā tukšums. Nekā,mīļie ventiņi ! Paskatieties tiešsaistē šeit : http://www.marinetraffic.com/. Nez kāpēc Klaipēdā krīze nav vērojama , saskaitiet kuģus tur un pie mums. Tā ir ,,vareno,, alkatība kas noveda mūsu ostu pie tāda tukšuma , kāds tas ir šobrīd. Teiksiet ,ogles krauj. Nu krauj , krauj tā ka put pa visu pilsētu. Šo fosilo materiālu parasti pārkrauj tie ,kam vairs nav ko pārkraut. Izņēmums ir ogļu terminālis, kurš ir specializēts ogļu kraušanā.
    ... Nu ja, bet mums tik cels inovācijas un kompetences centrus. Ko tajos ražos un cik strādniekiem darba vietas būs? Mums jau ir divi biznesa centri ,augsto tehnoloģiju parks un vēl un vēl, tik vienkāršam cilvēkam vajag darba vietu , vietu dienišķās maizes pelnīšanai. Tad kad cilvēkam būs darbs , tad kad būs nomaksājis ikdienas tēriņus ,tikai tad viņš ies uz filharmoniju ,šļūks pa reni un brīnīsies par inovāciju centriem. Tikai tā un nevis otrādi.

  • 0
    norge 13.03.2016, 11:10:37

    domaju ka sitas joks nemaksa 2,5 milionu bet daudz daudz vairak !!!!

  • -1
    Anita 14.03.2016, 06:51:56

    Tik tiešām jāpiekrīt iepriekšējiem komentētājiem ,Latvija un arī Ventspils tai skaitā atkal priekšējās rindās, sliktā nozīmē, pārējām Eiropas valstīm, nekas nav kā jābūt ,darba vietu ,kur kaut ko reāli ražo un saņem cilvēka cienīgu algu gandrīz nav, tajā pat laikā būvē gaisa pilis un izklaides vietas ,kam tās vajadzīgas ,ja lielākā daļa dzīvo no rokas mutē???

  • -1
    Ieva 14.03.2016, 10:44:27

    Paga, paga, Tirgus 5 un Tirgus 7 ir Vecpilsēta!
    Kas tas par monstru attēlā?! Vai tiešām to tur plāno ietilpināt?!

  • 0
    norge 14.03.2016, 19:59:55

    vakar bija cita bilde un tas irstarp statoilu un tobago plus vel lidz vecajam dzelsbetona rupnicai

  • 0
    Gita Finkmane 14.03.2016, 23:41:22

    Vai tiešām nevar Ventspilī uzcelt kādu jaunu dzīvojamo ēku, jo ir maz dzīvokļu, kurus ļauj īrēt ilgtermiņā, jo daudzi tikai grib nopelnīt uz tūristiem un es to pilnīgi saprotu, taču tas netisina situāciju - cilvēkiem nav kur dzīvot.
    Vajadzētu arī pāris labas darba vietas, jo daudz kur var tikt tikai caur pazīšanos iesniedzot cv jau labu laiku pirms vakances atbrīvojas un tās sfēras, kas agrāk plauka (piemēram osta) vairs arī nespēj nodrošināt pietiekami daudz darba vietu, nemaz nerunājot par slaveno zivju kombinātu.
    Ventspilī ir arī fantastiska jauna skola, kuru sauc par Tehnikumu. Jaunākās tehnoloģijas, lieliski skolotāji, bet kā tas viss ir būvēts ja pus gadu pēc atklāšanas gaiteņos un kabinetos vērojamas plaisas. Cik godīgi materiāliem izmantoti šie ES līdzekļi?!
    Pilsēta tiešām ir skaista, sakopta, tīra... tikai diemžēl šeit dzīvojot neredzu perspektīvu rītdienai... Savai, savu draugu, radu un bērnu rītdienai...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: