Lielākā daļa jeb 61% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Lielbritānijai būtu jāpaliek Eiropas Savienībā (ES), liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" veiktais pētījums.

Tikmēr piektā daļa jeb 20% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem neuzskata, ka Lielbritānijai būtu jāpaliek ES, savukārt piektā daļa iedzīvotāju nav pauduši konkrētu nostāju šajā jautājumā.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes", laikā no 2016.gada 23. līdz 25.februārim ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Pēc smagām sarunām ES dalībvalstu līderi panāca vienošanos par Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona pieprasītajām bloka reformām. Vienošanās palielina iespēju, ka referendumā par Lielbritānijas turpmāko dalību ES, kas varētu notikt 23.jūnijā, briti tomēr izšķirsies par palikšanu blokā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: