Svētdien, 13. martā, no plkst. 12 līdz 16 Piejūras brīvdabas muzejā līksmos jautrā Masļeņica.

Tie ir seni un draiski slāvu tautas svētki, kas laika gaitā satuvinājušies ar pareizticīgo tradīciju. Mūsdienās tos uzskata par prieka un izēšanās svētkiem, Masļeņica ilgst nedēļu un noslēdzas ar Piedošanas svētdienu, kad jālūdz piedošana visiem, kam kādreiz nodarīts pāri, lai pēc tam varētu ar tīru sirdsapziņu sākt lielo Lieldienu gavēni.

Atvainoties varēs pagūt arī visi tie, kas 13. martā atnāks uz Piejūras brīvdabas muzeju, lai kopā ar Nacionālo kultūras biedrību asociāciju svinētu Masļeņicu.

No plkst. 12 līdz 15 uz skatuves pie dzirnavām svētku apmeklētājus gaidīs dziesmas, riņķa un citas dejas, interaktīvas spēles un konkursi skatītājiem, tajā skaitā apdziedāšanās jeb Jautrā častuška, būs arī tradicionālā ieejas biļešu loterija.

Salmu biedēkli kopā ar ziemu sadedzināt paredzēts plkst. 15. Līksmība nerimsies visā muzeja teritorijā: rosīsies ķekatnieki, notiks sporta spēles, vizināšanās ar zirdziņiem, darbosies nacionālās krievu, ukraiņu un baltkrievu sētas un pagalmi, tirgosies tirgotāji... Mazākie bērni varēs vērot animācijas filmas pie dzirnavām, bet lielākie – iepazīt peintbolam līdzīgo lāzertaga spēli. Svētkos piedalīsies pašmāju pašdarbības kolektīvi, bet būs arī viesi – baltkrievu dziesmu ansamblis Kupaļinka no Lietuvas.

Ieeja: 1,40 EUR; skolēniem un pensionāriem 0,60 EUR; ģimenes biļete 2,80 EUR.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Parteigenosse 13.03.2016, 12:03:18

    Atvainojiet,vai neesat sajaukuši adreses?
    Raksts par šādu tēmu piemērots tikai un vienīgi sveštautiešu versijai-ventasbalss.ru!!!

  • -1
    kaimiņiene 14.03.2016, 10:47:04

    Raksts par šādu tēmu ir piemērots it visur.
    Man prieks, ka smuks pasākums, kur brīvdienās aiziet. Bijām i uz Meteņiem, i uz Masļenicu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: