E-prasmju nedēļas ietvaros trešdien, 9. martā, plkst. 17:30 vai ceturtdien, 10. martā, Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, sadarbībā ar Ventspils bibliotēku tiek organizētas apmācības, kuru laikā interesentiem būs iespēja uzzināt par elektroniskā paraksta veidiem un drošu elektroniskā paraksta lietošanu, kā arī saņemt konsultācijas un praktisku palīdzību.

Elektroniskais paraksts jeb eParaksts ir cilvēka individuāls paraksts elektroniskajā vidē, kuram ir juridisks spēks. Ar to cilvēks paraksta elektroniskus dokumentus, neizdrukājot tos, piemēram, līgumus, rēķinus, sūdzības, iesniegumus, vēstules. Parakstot dokumentu, drošā eParaksta lietotājs piekrīt tā saturam un apliecina savu gribu un to var lietot tikai tā īpašnieks.

Latvijā ir pieejams virtuālais paraksts un e-praksts kartē (ID kartē vai eParaksta viedkartē), privātpersonam pieejams virtuālais e-paraksts vai elektroniskais paraksts eID kartē. E-paraksts visos variantos ir līdzvērtīgs. Virtuālā e-paraksta lietošanai nepieciešams dators ar interneta pieslēgumu, savukārt eID kartes lietošanai nepieciešams arī karšu lasītājs. Vairāk informācija par e-paraksta veidiem pieejama šeit, savukārt informācija par pašu e-parakstu šeit.

Interesentus, kas informācijas dienas ietvaros gribēs praktiski pamēģināt elektroniski parakstīt dokumentus, aicinām ņemt līdzi pieejas datus e-parakstam. Uz vietas būs pieejami e-paraksta lasītāji eID kartēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: