Īstenojot augstas klases sportistu sagatavošanas centru izveides projektu, Ventspilī kā vienā no pirmajām pilsētām valstī izveidots mūsdienīgs sportistu internāts ar izremontētām un mājīgām istabiņām.

Augstas klases sportistu sagatavošanas centru izveides projektā iesaistīti trīs sporta veidi – šorttreks, svarcelšana, vieglatlētika un tajā kopumā iekļauti 18 sportisti. Jau šobrīd varam lepoties ar projektā iesaistīto sportistu svarcēlāju Rebekas Kohas, Artūra Plēsnieka, šorttrekistu Roberta Zvejnieka, Kārļa Krūzberga, kā arī vieglatlētu sasniegumiem.

 

No 2002. gada Ventspilī ar pašvaldības atbalstu darbojas basketbola internāts un futbola internāts, bet individuālo sporta veidu augstas klases sportistiem šāda internāta nebija.

 

Ideja par internātu izveidošanu ne tikai basketbolistiem un futbolistiem, bet arī augsta līmeņa individuālo sporta veidu sportistiem pirms kāda laika radās Ventspilī. Ideja guva atbalstu Izglītības un zinātnes ministrijā un Latvijas Olimpiskajā komitejā. Rezultātā kopš 2015. gada 1. septembra Ventspilī un Valmierā darbojas pilotprojekti, kas tiks realizēti līdz 2017. gada beigām.

 

Olimpiskajā centrā “Ventspils” augstas klases sportistu sagatavošanas centra projekta ietvaros trenējas četri šorttrekisti, astoņi svarcēlāji un seši vieglatlēti. Lielākā daļa no augstas klases sportistiem ir ventspilnieki. Lai tiktu augstas klases sportistu programma un saņemtu atbalstu no pašvaldības un valsts, ir jāuzrāda augsti rezultāti un izaugsmes spējas.

 

Latvijas sporta attīstības pamatnostādnēs līdz 2020. gadam ir noteikts, ka ir nepieciešams attīstīt šādus centrus. Tas nozīmē, ka pozitīva novērtējuma rezultātā var tikt piešķirts finansējums no valsts un sporta internāti var izveidoties visā Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: