Šā gada 12.februārī svinīgā pasākumā „Gada balva medicīnā 2015” SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” saņēma godpilno titulu „Gada slimnīca”.

Konkursu „Gada balva medicīnā”, kurā tiek godināti Latvijas medicīnas darbinieki, jau sesto reizi organizē Latvijas Ārstu biedrība sadarbībā ar Latvijas Māsu asociāciju, Rīgas domi un Veselības ministriju. SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” saņēma Latvijas Ārstu biedrības novērtējumu, savukārt balsot par gada labāko ārstu, zobārstu, farmaceitu, funkcionālo speciālistu, māsu, vecmāti un ārsta palīgu varēja ikviens Latvijas iedzīvotājs.

Šobrīd SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Ventspilī un Talsos kopā strādā vairāk nekā 528 darbinieki, nodrošinot daudzprofila medicīnisko pakalpojumu pieejamību un slimnīcas darbību. Iedzīvotāji turpina novērtēt slimnīcas sniegtos pakalpojumus un arvien pieaug ambulatoro pacientu skaits, tāpat gan Ventspils, gan Talsu filiālē tiek ieviestas dažādas augstas sarežģītības operācijas un paplašinātas diagnostikas iespējas. SIA„Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” pacienti medicīnas pakalpojumus var saņemt patīkamā vidē, jo Ventspilī slimnīca ir pilnībā rekonstruēta, savukārt Talsu filiāle jau vairāk kā gadu veiksmīgi strādā jaunajā ēkā Stendes ielā 1.

SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” vadība pateicas ikvienam slimnīcas darbiniekam par pašaizliedzīgu darbu, kas ir būtisks ieguldījums slimnīcas darbībā un attīstībā. “Esam ļoti pagodināti saņemt šādu novērtējumu. Vislielākais paldies jāsaka ārstiem, medmāsām, māsu palīgiem un visiem pārējiem slimnīcas darbiniekiem - tieši viņi ir tie, kuri veido šo slimnīcu,” uzsver SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” valdes loceklis, galvenais ārsts Dainis Gīlis.

SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” valdes locekle, Talsu filiāles vadītāja Kristīna Bidzāne piebilst: “Liels paldies jāsaka arī Ventspils pilsētas domei, Talsu, Rojas, Mērsraga un Dundagas novadu pašvaldībām par atbalstu slimnīcai.”

SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” katru gadu iegulda ievērojamus resursus pacientu veselības aprūpes attīstībā un ārstniecības metožu pilnveidošanā, papildinot medicīnisko tehnoloģiju klāstu. Pateicoties Ventspils domes atbalstam, slimnīcā ik gadu tiek iegādātas mūsdienīgas medicīniskās iekārtas. Piemēram, pagājušajā gadā slimnīca par Ventspils pašvaldības finansējumu iegādājās jaunu ultrasonogrāfu sirds un asinsvadu izmeklēšanai, sonogrāfu acu slimību diagnostikai, kā arī anestēzijas iekārtu operācijām. Bet ar Talsu novada pašvaldības finansiālo atbalstu, pagājušā gadā slimnīcas Talsu filiālē tika iegādāta jauna un mūsdienīga iekārta locītavu artroskopisko operāciju veikšanai.

Jāpiebilst, ka „Gada balvu medicīnā 2013”, nominācijā „Gada rehabilitācijas speciālists 2013” ieguva SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” fizioterapeite Arnita Birziņa, bet speciālbalvu – slimnīcas Talsu filiāles virsārste Brigita Aišpure.

SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” izveidota 2010.gada 30.aprīlī, apvienojot Ventspils un Talsu slimnīcas. Tās dibinātāji ir Ventspils pilsētas dome, Talsu, Dundagas, Rojas un Mērsraga novada pašvaldības. SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” ir viena no septiņām Latvijas daudzprofilu reģionālajām slimnīcām ārpus Rīgas, kas nodrošina augstas kvalitātes stacionāros un ambulatoros medicīniskos pakalpojumus Ziemeļkurzemes iedzīvotājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: