15. martā teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē atsāksies nu jau par tradīciju kļuvusī koncertsērija "Džems ar Ventspils bigbendu”, pirmajā koncertā kā viesmāksliniekiem piedaloties dziedātājai Aijai Vītoliņai un basistam Edvīnam Ozolam.

Viena no pirmā koncerta viešņām būs dziedātāja Aija Vītoliņa, kuru daudzi pazīst arī ar skatuves vārdu Amber. Mūziķe savu muzikālo darbību uzsākusi 2001. gadā, sadarbojoties ar Niku Matvejevu un Rīgas Doma kora skolas zēnu kori, piedaloties diska “Rīga Dimd” tapšanā, kas veltīts Rīgas astoņsimtgadei. Kā fona vokāliste viņa ilgstoši bijusi dažādiem pazīstamiem solistiem – Jānim Stībelim, Marijai Naumovai un citiem, arī vairākām muzikālām apvienībām. Savu solo darbību Aija uzsāka 2003. gadā grupā “The Spirit Shadows”. Dažus gadus vēlāk aizsākās veiksmīga sadarbība ar toreizējo producentu apvienību “Virus Art” un radošo personību Viktoru Runtuli muzikālajā projektā “Tango Sin Quinto” un “Viva La Bomba” kopā ar Intaru Busuli, Uldi Marhilēviču un Laimi Rācenāju. Nu jau desmit gadus A. Vītoliņa piedalās ikgadējos “Cabaret” uzvedumos. Aija piedalījusies Raimonda Paula sadziedāšanās svētkos arēnā “Rīga”, L. Bernsteina “Mesas” uzvedumā, kā arī 2007. gadā Liepājas teātrī Jāņa Lūsēna operā - melodrāmā “Agrā rūsa”. Mūziķei bijušas zīmīgas lomas arī izrādē “Teiksma par Zigfrīdu Annu Meierovicu”, koncertuzvedumā “Ziedonis. Lācis. Sievietes”, J. Lūsēna bērnu izrādē “Sniega karaliene” un V. Pūces izrādē “Burvis no Oza zemes”. Pēdējos gados veiksmīgi realizētas dažādas koncertprogrammas ar grupu “Tango Sin Quinto”, no kurām spilgtākā – “Vuelvo al sur” (Atgriezties Dienvidos).

 

Koncertā kā viesmākslinieks arī piedalīsies arī viens no savas paaudzes pazīstamākajiem kontrabasistiem un basģitāristiem – Edvīns Ozols. Absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un kā kontrabasists pazīstams ar aktīvu darbību Kārļa Vanaga trio, Latvijas Radio bigbendā, Māra Briežkalna kvintetā, kā arī Intaru Busuli pavadošo mūziķu kolektīvā.

 

Programmā būs klausāma stilstiski dažāda mūzika, izceļot bigbenda un solista mijiedarbību, enerģijas, enerģētikas un tehniskās iespējas. Koncertu sērijas pamatā ir ideja par muzikāli augstvērtīgiem pasākumiem Ventspilī, dodot iespēju jaunajiem mūziķiem un skaņu režisoriem pielietot zināšanas praksē, iedvesmojoties no pazīstamiem un atzītiem māksliniekiem klātienē. Tādējādi pakāpeniski tiek attīstīts jaunu, inteleģentu klausītāju loks, kuru veido arī gados jauni cilvēki, vidusskolu un augstskolu studenti. Mūziķi un organizatori ar šīs sērijas koncertiem aicina klausītājus izzināt, izprast un iemīlēt džeza mūzikas kā mākslas formas burvību, dziļumu un patiesumu.

 

2015. gadā Ventspils bigbends teātra namā “Jūras vārti” sniedza četrus koncertus, viesos uzņemot gan saksofonistu Gintu Pabērzu, gan dziedātājus Kristīni Prauliņu, Aiju Andrejevu un Intaru Busuli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: