“Sabiedriskais autobuss” (SA), kas nodrošina reģionālos vietējas nozīmes un reģionālos starppilsētu pasažieru pārvadājumus Alūksnes, Saldus, Kuldīgas, Ventspils un Ādažu novados, informēs pasažierus par soda apmēriem par braukšanu bez biļetes vai braucienam nederīgu biļeti.

Saskaņā ar Ministru Kabineta (MK) noteikumiem Nr. 599. par “Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu un izmantošanas kārtību” VIII sadaļā par “Pasažieru un bagāžas pārvadāšanas kontroli”. “Sabiedriskais autobuss” informē, ka no 15. marta visos Alūksnes, Saldus, Kuldīgas, Ventspils un Ādažu novada reģionālajos vietējas nozīmes un reģionālajos starppilsētu maršrutos pasažieriem piemēros naudas sodu par braukšanu bez biļetes.

 

Atgādinām, ka ikviena pasažiera pienākums ir pieprasīt biļeti no autobusa vadītāja un pārbaudīt biļetē uzdrukāto informāciju, vai tā saskan ar pasažiera sniegto informāciju. Ja pasažieris nepaņem biļeti no autobusa vadītāja, iekāpjot kontrolei, sodīs gan pasažieri, gan autobusa vadītāju. No šī gada visos SA reģionālo maršrutu autobusos kontroles apjoms ir dubultots.

 

Ādažu novada iedzīvotājiem “Ekspress Ādaži” reģionālajos vietējas nozīmes maršrutos par braukšanu bez biļetes sabiedriskajā transportā sods būs 20 eiro. Savukārt Alūksnes, Saldus, Kuldīgas, Ventspils novados reģionālajos vietējas nozīmes un reģionālajos starppilsētu maršrutos, sods būs 10 eiro.

 

Personām, kurām pienākas valsts apmaksāti braucieni – personas ar invalidāti, viņu pavadoņus, politiski represētās personas, nacionālās pretošanās kustības dalībniekus, bāreņus, bez vecāku apgādības palikušos bērnus, pirmsskolas vecuma bērnus, būt īpaši vērīgiem un pārliecināties, ka izsniegtajā biļetē ar nulles vērtību norādītā gala pieturvieta sakrīt ar to, ko pasažieris nosaucis autobusa vadītājam. Ikviena pasažiera pienākums ir, iegādāto biļeti, saglabāt līdz brauciena beigām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: