Pērn AS "Ventspils nafta" (VN) meitassabiedrība SIA "LatRosTrans" (LRT) transportēja par vienu miljonu tonnu mazāk kravu nekā gadu iepriekš, kopā apkalpojot 4,7 miljonus tonnu naftas produktu, informēja uzņēmumā.

Savukārt SIA ""Ventspils nafta" termināls" (VNT) šajā laika posmā pārkrāva 9,2 miljonus tonnu kravu, un tas bija par 1,4 miljonu tonnu mazāk nekā gadu iepriekš, kad tika pārkrauts 10,58 miljoni tonnu.

Kā skaidro VN grupas uzņēmumu vadītājs Roberts Kirkups, lai gan transportētais naftas produktu daudzums 2015.gadā ir samazinājies, izmaiņas ir mazākas, nekā tika prognozēts. "Tirgus situācija joprojām nav uzlabojusies, un to atspoguļo arī kravu apjoma samazinājums. Labvēlīgu uzņēmējdarbības apstākļu nodrošināšanai tranzīta nozarei ir nepieciešams valsts atbalsts," norāda Kirkups.

2015.gada otrajā pusē bija vērojams apjoma samazinājums naftas produktiem, kas tika transportēti pa cauruļvadu no Krievijas. Šis LRT transportēto naftas produktu apjoma kritums savukārt ietekmēja arī VNT darba rezultātus, tomēr tas daļēji tika kompensēts ar piegādēm no Baltkrievijas.

Savukārt pagājušā gada ceturtajā ceturksnī LRT transportēto naftas produktu daudzums bija 0,87 miljoni tonnu; iepriekšējā gadā transportēto naftas produktu daudzums šajā periodā bija 1,01 miljons tonnu. VNT pēdējā ceturksnī pārkrāva 1,77 miljonus tonnu, bet attiecīgajā periodā pērn - 2,10 miljonus tonnu kravas.

AS "Ventspils nafta" pieder 51% SIA ""Ventspils nafta" termināls", kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā, 66% SIA "LatRosTrans", kas ir Latvijas-Krievijas kopuzņēmums Baltijā, 49,94% AS "Latvijas Kuģniecība", kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un ''handy'' tankkuģu segmentos pasaulē. "Vitol" grupai pieder 100% AS "Ventspils nafta" akciju.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: