5. februārī Ventspils Jaunrades namā jau trešo reizi norisināsies ikgadējais atklātais radioelektronikas konkurss – praktikums skolēniem. Pasākumu organizē Ventspils Jaunrades nama radioelektronikas pulciņš. Konkursa mērķis ir popularizēt skolēnu interesi par elektronikas nozari, pilnveidot jauno radioelektronikas entuziastu teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas. Šogad pasākums norisināsies jau starptautiskā līmenī.

Uz konkursu ieradīsies 16 komandas: gan no Latvijas pilsētām, gan no Klaipēdas (Lietuva) un Maskavas (Krievija). Jaunrades namu pārstāvēs 2 komandas. Audzēkņi varēs ne tikai pierādīt savas lodēšanas prasmes un zināšanas par elektroniskām komponentēm, bet arī prezentēs sevi, demonstrējot pašizveidotos darbus izstādē. Radošākā darba autors iegūs simpātiju balvu.

 

Konkursa ietvaros skolēni lodēs shēmas. Konkursa laikā izveidotos darbus vērtēs neatkarīgā elektronikas speciālistu žūrija. Pēc konkursa ieplānots planetārija apmeklējums un ekskursija uz Ventspils Augstskolu, kur viesi uzzinās par studiju iespējām tieši elektronikas nozarē. Konkursa noslēgumā žūrija dos savu vērtējumu audzēkņu darbiem un sadalīs praktiskas balvas labākajām komandām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: