No 26. janvāra līdz 28. februārim teātra nama „Jūras vārti" lielajā izstāžu telpā skatāma gleznotājas Ilzes Smildziņas personālizstāde „Pa ceļam". Tikšanās ar mākslinieci un izstādes atklāšana 30. janvārī plkst. 18:00.

Izstāde „Pa ceļam" apkopo Ilzes Smildziņas pēdējo gadu ceļojumos un plenēros piedzīvoto. Darbi tapuši gan studijas telpā, gan brīvā dabā zem mākoņiem. Gleznās attēlots izjusta notikuma mirkļa tvēriens, tajās savijas īstenība un ilūzija.

 

Māksliniece izvēlas brīvi attēlot objektus un to dzīves telpu, neatkarīgi no patiesās realitātes caur fantāzijas lidojumu, kaut ko pieliekot, ieliekot vai atmetot. Attēlotie sižeti varētu notikt jebkur un jebkad, savā brīvībā un mirklī nav piesaistīts kādai konkrētai vietai un laikam. Katrs no mums ir kādreiz pacēlis acis no ikdienas gaitām un ieskatījies debesīs, iespējams, ieraugot līdzīgas debesis mākslinieces iemūžinātajām.

 

„Būtībā pat nezinu, kam piešķirt lielāku nozīmi - debesīm vai stāstam-, kaut gan debesis jau arī pats par sevi ir vesels stāsts. Manī ir vēlme piedalīties šajā notikumā un ļaut to arī citiem! Varbūt esmu iestrēgusi „mākoņos”, bet skatiena uzkavēšanās tajos ir fascinējoša, ar jaunu pieskārienu izraisītām emocijām. Debesis tāpēc ar vien īpaši piesaistīta manu uzmanību.” (Ilze Smildziņa)

 

Ilze Smildziņa ieguvusi maģistra grādu glezniecībā Latvijas Mākslas akadēmijā Kristapa Zariņa, Jura Jurjāna un Normunda Brasliņa figurālajā meistardarbnīcā. Māksliniece veidojusi gan vairākas personālizstādes Latvijā, kā arī piedalījusies vairākās vietējās un ārvalstu grupu izstādēs un mākslas konkursos. 2011. gadā māksliniece piedalījās Londonas prestižās „Saatchi” virtuālās galerijas rīkotā konkursā, kurā ar savu darbu iekļuva astoņu visaugstāk novērtēto darbu skaitā. Savukārt, 2015. gada septembrī ieguvusi iespēju piedalīties 6. Pekinas starptautiskajā mākslas biennāle.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: