Lai kopā ar uzņēmējiem izvērtētu, kuru pašvaldībai piederošu grants seguma ceļu katrā pagastā pārbūvēt par Eiropas Savienības un pašvaldības finansējumu pasākumā "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos", pašvaldības Attīstības nodaļas speciālisti apmeklēs visus Ventspils novada pagastus un tiksies ar uzņēmējiem.

15. februārī sanāksme notiks Jūrkalnē, 17. februārī – Zirās, Zlēkās un Užavā, 18. februārī – Vārvē, 22. februārī Puzē, Usmā un Ugālē, 25. februārī Ancē, Piltenē un Tārgalē, bet 29. februārī – Popē.

 

Ventspils novadā pasākumā pieejama summa ir 2,66 miljoni eiro, visvairāk līdzekļu paredzēts ieguldīt grants seguma ceļu pārbūvei Vārves, Tārgales un Ances pagastā. Grants seguma ceļu kopgarums Ventspils novadā ir 719,69 kilometri, un pašvaldībai kopā ar uzņēmējiem ir jāizvērtē, kurus ceļu posmus pārbūvēt, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību, tādējādi uzlabojot arī iedzīvotāju dzīves vidi.

 

Projektos iekļaujamo objektu atlases kritērijos priekšroka būs tiem objektiem, kuros uzņēmējs pēdējo piecu gadu laikā veicis ieguldījumus pievadceļa un uzņēmuma infrastruktūras atjaunošanā vai pārbūvē un lauksaimniecības tehnikas un citu ražošanas pamatlīdzekļu iegādē. Tiks ņemta vērā arī autoceļa stratēģiskā nozīme un autoceļa vai ceļa posma tehniskais stāvoklis – ja tas atzīts par ļoti sliktu, var saņemt maksimālo punktu skaitu. Būtiska pozīcija ir arī labuma guvēju skaits no infrastruktūras; par priekšrocību tiks uzskatīta pozīcija, ja tie būs vairāk nekā pieci uzņēmēji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: