Valdība šodien nolēma piešķirt 20 000 eiro Ventspils lidostas lidlauka aviācijas drošības personāla uzturēšanas izdevumu segšanai un rentgena iekārtas apdrošināšanai.

Šie līdzekļi tiks ņemti no valsts budžeta aviācijas drošības pasākumu nodrošināšanas programmas.

Satiksmes ministrijai noteikts uzraudzīt, lai minētie līdzekļi tiek izmantoti paredzētajam mērķim.

Kā skaidro ministrijā, valsts budžeta aviācijas drošības pasākumu nodrošināšanas programmā 2016.gadā ir paredzēti līdzekļi 79 945 eiro apmērā aktuālu aviācijas drošības pasākumu veikšanai.

Pašlaik no Ventspils lidostas netiek veikti regulāri gaisa pārvadājumi. Tomēr lidostai esot būtiska nozīme tādu sabiedriski svarīgu funkciju kā meklēšana un glābšana, civilmilitārās sadarbības atbalsta sniegšanā un citu sabiedriski svarīgu funkciju, kas aptver jūras akvatorijas apsekošanu, medicīniska nolūka gaisa pārvadājumus, aviācijas palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem stihisku nelaimju seku likvidēšanas atbalsta nodrošināšanai.

Sakarā ar to Aizsardzības ministrija, Iekšlietu ministrija, Satiksmes ministrija, Ventspils pilsētas dome un Ventspils lidosta pērn 24.novembrī ir noslēgusi līgumu par sabiedriski svarīgu funkciju veikšanas atbalsta saistību uzlikšanu lidostai. Viens no būtiskākajiem sabiedriski svarīgu funkciju veikšanas atbalsta aspektiem ir garantēt aviācijas drošību, skaidro ministrijā.

Aviācijas drošības personāla uzturēšanai jeb atbildīgajam par aviācijas drošības pasākumiem novirzīti 12 180 eiro, konsultantam lidlauka drošības jautājumos - 7790 eiro. Summā ietverta minētā personāla alga, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsts un piemaksa par papildu darbu. Rentgena iekārtas apdrošināšanai novirzīti 30 eiro.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: