19. janvārī plkst. 18:00 teātra namā “Jūras vārti” tiks atklāta fotogrāfiju izstāde "Kļūda 404. Adrese nav atrasta", kas ir Jekaterinas Karpovas apmācību kursa "Fotografēšanas pamati" otrā izlaiduma dalībnieku kopprojekts.

Izstāde ir stāsts par pilsētas kultūrvēsturisko mantojumu, par vērtībām, par laiku un to, ko mēs atstājam aiz sevis. Pilsēta ir ēkas, kas nes liecību par dažādiem kultūrvēsturiskiem periodiem, bet informācija par tām nav plaši pieejama. Fotogrāfijas parāda, kas ir vērtību otrā pusē, kā to izmanto/neizmanto, saglabā/iznīcina - kas notiek ar vērtībām pilsētā un mūsu dzīvē, cik vērtīga ir vērtība.

 

Foto projekta tapšanas laikā tika meklētas un fiksētas apslēptās vērtības – dažādu vēsturisku periodu apbūves paraugi, kuros ir saglabājies kāds elements – kultūrvēsturiskās informācijas nesējs. Tika izzināta apslēpto vērtību otrā puse – tās sadzīviskā daļa, kas slēpjas aiz aizvērtām durvīm. Apzināti tika meklētas mājas, kas ir ārpus tūristu maršruta, bet ir pelnījušas ne mazāku uzmanību, ēkas, kas nav tik populāras un kur nevar tik vienkārši tikt iekšā. Pilnīgākai ainai tika izpētīts arī pašu projekta dalībnieku fotoarhīvs.

 

Objektu adreses apzināti netiek atklātas. Apslēptai vērtībai ir arī jāpaliek apslēptai, ar nolūku mudināt cilvēkus skatīties sev apkārt - pētīt, meklēt un vērot - novērtēt vidi, kurā viņi atrodas.


Izstāde apskatāma t/n "Jūras vārti" mazajā izstāžu zālē līdz 14. februārim.

 

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: