Otro uzvaru FIBA Eiropas kausa izcīņas grupu turnīra otrajā posmā izcīnīja Kārļa Muižnieka vadītā "Ventspils", kas savā laukumā otro puslaiku uzvarēja ar 19 punktu pārsvaru un ar rezultātu 77:69 pārspēja Sofijas "Lukoil Academic". Rezultatīvākais mājiniekiem ar 18 punktiem bija Artis Ate.

Spēli labāk sāka ventspilnieki, kas pēc Kristapa Janičenoka groza piektajā minūtē izvirzījās priekšā ar 10:4. Tikpat ātri bulgāri gan pārņēma vadību (11:10), bet otrās ceturtdaļas sākumā Artis Ate, gūdams divus punktus ar sodu, atguva vadību mājiniekiem (20:19).

Tad gan laukumā sākās "Lukoil Academic" dominance. Sofijas komanda guva vienu grozu pēc otra, un Žeļko Šākičs pusotru minūti līdz puslaika beigām ieguva iespaidīgu 15 punktu pārsvaru (40:25). Pēc pirmā puslaika komandas šķīra 11 punkti – 42:31 bulgāru labā.

Ko ventspilnieki izlēja otrajā ceturtdaļā, to ar uzviju sasmēla trešajā. Ventspilnieki pamazām deldēja deficītu, bet Ate, minūtes lai gūdams septiņus punktus pēc kārtas, spēles 27. minūtē jau panāca izlīdzinājumu (50:50). Pēc brīža Atem vēl divi soda metieni, vēlreiz panākot neizšķirtu (52:52). Izrāvienu turpināja Māris Gulbis un Andrejs Gražulis, un trešo ceturtdaļu ventspilnieki noslēdza ar piecu punktu pārsvaru (60:55). Pēdējā ceturksnī "Ventspils" jau droši kontrolēja spēli un svinēja uzvaru ar 77:69.

 "Ventspils" nākamo maču aizvadīs pēc sešām dienām, kad trešajā mājas spēlē pēc kārtas uzņems "Nymburk".

sportacentrs.com

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: