Pedagogu atalgojuma jaunā modeļa tālāka virzība vairs nav ierēdniecības jautājums, bet gan politiska izšķiršanās, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja izglītības ministre Mārīte Seile.

Viņasprāt, problēma šobrīd ir nespējā politiski vienoties par vairākiem principiāliem jautājumiem, no kuriem viens ir pirmsskolas pedagogu atalgojums. Kā skaidroja Seile, šīs algas šobrīd netiek nodrošinātas no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta, savukārt pašvaldības un pedagogu arodbiedrība ir pieprasījusi, lai valsts tās pakāpeniski pārņem.

"Aicinu nemaldināt sabiedrību, ka ministrija nemāk kaut ko aprēķināt. Problēma slēpjas principiālos lēmumus," pauda Seile.

Ministre norādīja, ka šobrīd ir jāsaprot, vai valsts var pārņemt šo sadaļu un kur tam rast finansējumu. Seile rosinās par to runāt 11.janvāra koalīcijas sēdē.

Ministre norādīja, ka ir sagatavoti visi priekšdarbi, lai jauno pedagogu atalgojuma modeli varētu ieviest no jaunā mācību gada, bet tā reāla ieviešana ir atkarīga no politiskiem lēmumiem. "Ir jānotiek politiskai vienošanās. Tad varēs virzīties uz priekšu ar atalgojuma modeli," uzsvēra ministre.

Ministre arī ir pārliecināta, ka esošā valdība nepaspēs noslēgt darbu pie jaunā atalgojuma modeļa, līdz ar to tas būs nākamās valdības jautājums.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: