Valsts prezidentam Raimondam Vējonim līdz piektdienai, 8.janvārim, paredzētas tikšanās ar iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, liecina prezidenta kancelejas mājaslapā publicētā informācija.

Kanceleja gan nav norādījusi, ar kuriem iespējamajiem premjerministra amata kandidātiem Vējonis tiksies, kā arī nav norādīti tikšanās laiki.

Pēc atgriešanās no atvaļinājuma Valsts prezidents tiksies ar potenciālajiem premjera amata kandidātiem, liecina rīcībā esošā informācija. Prezidents no atvaļinājuma atgriezīsies šodien un tikšanās ar kandidātiem norisināsies tuvākajās dienās.

Jau iepriekš tika pausts, ka prezidents varētu tikties ar "Vienotības" politiķiem un kādu no viņiem potenciāli varētu nominēt valdības vadītāja amatam. Kā viens no reālākajiem kandidātiem līdz šim neoficiāli minēts finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Pret Reira kandidatūru iebilst Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Reirs apliecināja, ka šonedēļ aicināts uz tikšanos ar Vējoni saistībā ar jaunās valdības izveidi. Sīkāk sarunas tēma Reiram neesot zināma. Taujāts, vai būtu gatavs uzņemties premjera pienākumus, politiķis atkārtoti pauda - ja būs šāds piedāvājums, tad to arī izvērtēs.

Vairāki politiķi, kuri iepriekš minēti kā potenciālie kandidāti uz valdības vadītāja amatu, pagaidām gan neesot prezidenta uzrunāti. Bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs (V) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) iepriekš norādījuši, ka nedošoties uz sarunām pie Vējoņa par iespēju ieņemt premjera amatu. Arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) un Cēsu mērs Jānis Rozenbergs (V) jau iepriekš norādījuši, ka tagad uz šo amatu nekandidēšot.

Ka ziņots, "Vienotība" neatsauc līdz šim nosaukto iespējamo premjera amata kandidāti partijas līderi Solvitu Āboltiņu, tomēr oficiāli nevienu citu kandidātu neizvirzīs, jo prezidents uzņēmies iniciatīvu premjera amata kandidāta izvirzīšanā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: