Ventspils vakara vidusskolas jaunieši iesnieguši pieteikumu konkursam „EUROSCOLA 2015”, cerot, ka arī šoreiz izdosies iegūt galveno balvu - iespēju dodoties apmaksātā braucienā uz Eiropas Parlamentu Strasbūrā (Francijā).

Ventspils vakara vidusskolas jaunieši konkursā „EUROSCOLA” piedalās jau 4. reizi. Iepriekšējās 3 reizes skola tika pārstāvēta „EUROSCOLA” sesijās Eiropas Parlamentā Strasbūrā (Francijā). Tā ir iespēja kopā ar vidusskolēniem no visām Eiropas Savienībasdalībvalstīm redzēt klātienē parlamentāro darbu.

 

Konkursa mērķisir stiprināt jauniešu interesi un izpratni par ES procesiem, lēmumu pieņemšanu un šo lēmumu nozīmi katra cilvēka dzīvē. Vienlaikus šis konkurss ir lieliska iespēja uzzināt vairāk par Eiropas Parlamenta uzbūvi, deputātu darbu, iepazīt jauniešus no citām dalībvalstīm, kā arī parādīt plašākai auditorijai skolēnu radošumu un stratēģisko domāšanu.

 

Konkursam ir iesniegts jauniešu projekts - "Eiropas Parlamenta elektroniskā pastkarte". Tēma - “Eiropas Parlamenta darbs”. Lai šo projektu īstenotu, jauniešiem bija ne tikai jāapliecina savs radošums, bet arī jāpierāda IKT prasmes, spēju sadarboties un jāmeklē informācija. Jaunieši, kopīgi diskutējot, nonāca pie secinājuma, ka visaktuālākā problēma mūsdienu Eiropas jauniešiem ir atrast darbu, ja jaunietim nav darba pieredzes. Rezultātā tapa elektroniskā pastkarte ar aicinājumu pievērst uzmanību šai problēmai. Projekta apstiprināšanas gadījumā šī pastkarte tiks izsūtīta Eiropas Parlamenta deputātiem, kas atbild par jaunatnes lietām Eiropā un dažādām Eiropas Darba devēju asociācijām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: