Izvērtējot būtiskākos nākamā gada notikumus, latvieši biežāk nekā cittautieši norādījuši, ka nozīmīgākā norise būs bēgļu uzņemšana un ar to saistīti notikumi, tikmēr cittautieši bažījas par attiecībām ar Krieviju, to sekām un ekonomiskās situācijas pasliktināšanos, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.

Prognozējot, kas 2016.gadā varētu apdraudēt iedzīvotājus ikdienā, latvieši daudz biežāk nekā cittautieši kā draudus atzīmējuši slimības un noziedzību, tikmēr cittautiešus biežāk uztrauc valsts un pašvaldību iestāžu lēmumi un īstenotā politika.

Raksturojot, kādi iekšējie un ārējie faktori nākamgad varētu apdraudēt Latviju, latvieši un cittautieši gandrīz vienlīdz bieži arī norādījuši bēgļus, patvēruma meklētājus. Vienlaikus latviešus nedaudz biežāk nekā cittautiešus uztrauc arī nelegālie imigranti un globalizācijas sekas - ekonomiskā atkarība, viesstrādnieku ieplūšana. Tikmēr cittautieši uzskata, ka Latviju visvairāk apdraud ārvalstu ekonomiskās sankcijas un ekonomikas lejupslīde.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: