Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca nolēmusi pārsūdzēt Kurzemes apgabaltiesas spriedumu par morālā kaitējuma izmaksāšanu 70 000 eiro apmērā pirms astoņiem gadiem mirušas meitenes vecākiem.

Kā informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga, slimnīca plāno iesniegt kasācijas sūdzību civillietā, kur mirušās meitenes vecāki bija vērsušies tiesā, prasot piedzīt morālā kaitējuma atlīdzību saistībā ar 2007.gadā Ventspils slimnīcā veikto ārstēšanas gadījumu, kas beidzās ar divgadīgas meitenītes nāvi. Slimnīca skaidro, ka šāds lēmums pieņemts, jo slimnīcas vērtējumā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņa būtu vēršama pret krimināllietā par vainīgo atzīto ārstu Dzintaru Marnauzu, kurš vairs nestrādā Ventspils slimnīcā, bet pašlaik ir Rīgas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārsts. Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca izvērtēs iespējas vērsties pret Marnauzu ar regresa prasību.

Jau ziņots, ka mirušās meitenītes vecāki Igors un Kristīna Magnovski Ventspils tiesā vērsās ar civilprasību pret Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu, prasot piedzīt zaudējumus un 800 000 eiro lielu morālo kompensāciju. Ventspils tiesa šī gada martā šo prasību apmierināja daļēji, nospriežot piedzīt no slimnīcas par labu Igoram Magnovskim morālo kompensāciju 50 000 eiro apmērā un tikpat lielu summu par labu Kristīnai Magnovskai. Prasība noraidīta daļā par juridiskās palīdzības sniegšanas izdevumiem, kas vecākiem iepriekš radušies krimināllietas iztiesāšanas gaitā.

Šis spriedums tika pārsūdzēts, un 28.oktobrī Kurzemes apgabaltiesa apelācijas instancē izskatītajā civillietā lēma par morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu no slimnīcas 70 000 eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka saistībā ar meitenītes Annas Magnovskas nāvi vairāku gadu garumā visās tiesu instancēs tika iztiesāta krimināllieta, kā rezultātā toreizējais Ventspils slimnīcas ārsts Marnauza tika atzīts par vainīgu profesionālo pienākumu nepienācīgā pildīšanā, kas bijis par iemeslu cietušā nāvei. Zemgales apgabaltiesa pagājušā gada pavasarī piesprieda Marnauzam nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un 10 mēnešiem, atņemot tiesības nodarboties ar ārstniecību uz vienu gadu. Spriedums spēkā stājās pagājušā gada aprīlī. Pagājušā gada nogalē Valsts prezidents Andris Bērziņš Marnauzu apžēloja, ar šo apžēlošanas aktu Marnauzu atbrīvojot no papildsoda - gadu ilgā lieguma strādāt ārstniecībā.

Divus gadus vecā meitenīte 2007.gada martā Ventspils slimnīcā bija nonākusi ar nelielu applaucējumu. Meitenīte mira nātrija hlorīda pārdozēšanas dēļ. Viņas organismā 0,9% nātrija hlorīda vietā bija ievadīts, visticamāk, 10% nātrija hlorīds. Ventspils slimnīcā meitenītes stāvoklis pasliktinājās, un viņa tika nogādāta Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, kur pāris dienas vēlāk nomira.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: