Nenosaucot savu premjera kandidātu, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vakar ir pasniegusi brālīgu roku "Vienotībai", šodien savā iknedēļas preses konferencē uzsvēra ZZS sadarbības partijas "Latvijai un Ventspilij" vadītājs Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

"Šobrīd ZZS ir pasniegusi brālīgu roku "Vienotībai", jo nav nosaukts ZZS premjera kandidāts. Tā pauze, ko viņi ["Vienotība"] vakar paziņoja, norāda, ka ir notikušas būtiskas izmaiņas "Vienotībā"," savu redzējumu pauda Lembergs.

"ZZS ir iespēja vēl aizvien nosaukt [premjera] kandidātu, bet nosaukt vajag stipru kandidātu, kas varētu parādīt labu rezultātu trijos gados līdz nākamajām vēlēšanām, bet tas, neapšaubāmi, nozīmētu "Vienotības" galu. Savukārt, ja nosauktu nestipru premjera kandidātu, tas pietuvinātu ZZS galu, bet neglābtu arī "Vienotību". Savukārt, ja nenosauc nevienu, tad tas glābj "Vienotību", un viņi to vakar ir sapratuši, līdz ar to jūs redzat arī kaut kādas pauzes. Vai tas ir labi vai slikti, pareizi vai nepareizi, tā ir jau cita saruna," rezumēja Lembergs.

Kā ziņots, lai arī ir noslēdzies "Vienotības" frakcijas un valdes balsojums par partijas līderi Solvitu Āboltiņu kā iespējamo premjera amata kandidāti, politiskais spēks nesteidzas oficiāli izvirzīt savu kandidatūru premjera amatam, tāpat kā to nesteidzas darīt ZZS, kas iepriekš kā visticamāko datumu sava lēmuma paziņošanai bija nosaukusi 28.decembri. ZZS joprojām paliek divi iespējamie premjera amata kandidāti - zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) un Saeimas deputāts Māris Kučinskis (ZZS).

Savukārt "Vienotības" valdes un Saeimas frakcijas iekšējā balsojumā vairākums atbalstījis Āboltiņas virzīšanu premjera amatam, lai gan septiņi biedri nobalsojuši pret viņas kandidatūru.

Trešais līdzšinējais valdības koalīcijas partneris - nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - paziņojis, ka nekādā gadījumā neatbalstīs Āboltiņas vadītu valdību.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: