Ventspils muzeja Livonijas ordeņa pils izstāžu zālē skatāmas divas medicīnai veltītas izstādes.

Apskatāma Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja izstāde ANATOMS. Cilvēka ķermeņa fabrika un Ventspils muzeja krājuma izstāde Medicīna Ventspilī. Vai varat iztēloties savu ķermeni kā fabriku, kurā aknas darbojas kā ķīmiskās pārstrādes rūpnīca, plaušas nodrošina ventilāciju, bet smadzenes, protams, ir dators? Tādu cilvēka ķermeni piedāvā Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja radošā komanda. Cilvēka ķermeņa norisēs iespējams ieskatīties gan izpētot anatomiskus preparātus no Jēkaba Prīmaņa Anatomijas muzeja, gan anatoma Andreasa Vezālija grāmatas Cilvēka ķermeņa fabrika (De humani corporis fabrica) virtuālajās lapaspusēs.


Vēl neizzināto atklāj arī Ventspils muzejs. Piemēram, ka Ventspilī bija viena no vecākajām aptiekām Latvijas teritorijā. Tā dibināta 1670. gadā un, iespējams, tolaik vēl šajā aptiekā varēja iegādāties miroņa kaulus, čūsku ādas, zaķu sirdis, mūmiju esences vai pat cilvēka galvaskausa spirtu.

 

Abas izstādes pilī apskatāmas līdz nākamā gada maijam.

 

Ieeja: pieaugušajiem – 2,10 EUR vai 1,40 EUR + 70 venti; skolēniem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecību – 1,10 EUR vai 0,60 EUR + 50 venti; ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1–5 bērni skolēnu vecumā) – 4,20 EUR vai 2,50 EUR + 170 venti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: