AS "Ventbunkers" izteicis gatavību investēt Latvijas nacionālajā lidsabiedrībā "airBaltic", patlaban gan neatklājot iespējamo ieguldāmo summu.

Kā informēja "Ventbunkers" valdes priekšsēdētāja Eva Ciniņa, šādu piedāvājumu uzņēmums izteicis "airBaltic" valdes priekšsēdētājam Martinu Gausam, "airBaltic" padomei un Satiksmes ministrijai, aicinot pārrunāt investīciju iespējas lidsabiedrības "airBaltic" attīstībā.

"Pēdējo gadu laikā uzņēmuma "Ventbunkers" ekonomiskie rādītāji liecina par produktīvu un sekmīgu darbību, līdz ar to esam gatavi attīstīties un iet tālāk. Uzskatu, ka ir svarīgi atbalstīt vietējās izcelsmes uzņēmumus, lai tiem būtu iespēja augt, attīstīties un radīt jaunas darba vietas tepat Latvijā," skaidro Ciniņa.

Pēc Ciniņas teiktā, neskatoties uz jau uzsākto Vācijas investora piesaistes procesu, "Ventbunkers" esot gatavs sniegt aviokompānijai nepieciešamo atbalstu.

Konkrētu summu, ko "Ventbunkurs" būtu gatavs investēt "airBaltic", uzņēmuma pārstāve neatklāj, tajā skaitā, vai summa būtu līdzvērtīga vācu investora Ralfa Dītera Montāga-Girmesa piedāvātajiem 52 miljoniem eiro. Vienlaikus, "Ventbunkers" vadītāj uzver, ka investīciju apmērs būtu pietiekams, lai lidsabiedrība varētu atjaunot savu floti.

Kā ziņots, Satiksmes ministrija turpina gatavot nepieciešamo papildu dokumentāciju, kura nepieciešama, lai varētu parakstīt līgumu ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" finanšu investoru Montāgu-Girmesu.

Valdība iepriekš nolēma atbalstīt "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investoru, Vācijas uzņēmēju Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.

Saeima ir piekritusi 80 miljonu eiro aizdevuma piešķiršanai lidsabiedrībai "airBaltic". Parlamenta lēmums paredz atļaut finanšu ministram atbilstoši valdības lēmumam palielināt apropriāciju SM līdz 80 miljoniem eiro "airBaltic" pamatkapitāla palielināšanai pēc akcionāra līguma parakstīšanas. Darījumam nebūšot negatīvas ietekmes uz vispārējās valdības budžeta bilanci.

Kā ziņots, saskaņā ar "firmas.lv" datiem, "Ventbunkers" apgrozījums 2014.gadā bija 54 miljoni eiro, bet peļņa - 16,9 miljoni eiro. Salīdzinājumā ar 2013.gadu, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 15 miljoniem eiro, bet peļņa - par 2,5 miljoniem eiro.

Kā norāda uzņēmums, neskatoties uz saspringto situāciju tranzīta nozarē, pērn uzņēmums ir saglabājis stabilas pozīcijas un tā darbība arī finanšu rezultātos atspoguļojas pozitīvi. 2014.gadā ir pieaudzis uzņēmuma pašu kapitāls un nostiprinājušies likviditātes rādītāji.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: