Policijas darbinieku algas nākamgad varētu pieaugt par vidēji 100 eiro pirms nodokļu nomaksas, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis uzsvēra, ka šobrīd tiek strādāts pie policijas iekšējās kapacitātes stiprināšanas. Vienlaikus viņš šaubās par iespējām piesaistīt vairāk policistu, norādot, ka "nav jau no kurienes".

Vaicāts, kā policijā mainījusies situācija pēc Parīzes teroraktiem, Ķuzis teica, ka situācija mainījās jau gada sākumā, kad Francijā notika šogad pirmie terorakti. Notikušais esot radikāli mainījis policijas darba organizāciju. "Esam sapratuši, ka ir jābūt iekšēji mobiliem, iekšējai spējai pārorientēties no dažādām situācijām," teica policijas priekšnieks, piebilstot, ka iedzīvotāji šobrīd vairāk prasa policijas redzamību praktiski - uz ielām.

Viņš atzina, ka kontekstā ar pasaulē notiekošo drošības izjūta sabiedrībā ir kritusies, vienlaikus uzsverot, ka Latvijā ir droši. "Latvijā kā terorisma, tā noziedzības līmenis ir zem vidējā, un nekādu bažu par to nav, bet policijas uzdevums ir nodrošināt šo drošību un stabilitāti," skaidroja Ķuzis.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: