Ventspils peldbaseins ekspluatācijā tika nodots 1985. gadā un pirmās darbinieces savu darbu sāka 2. decembrī. 

Sākotnēji Ventspils peldbaseins ar mazo un lielo baseinu bija 6.vidusskolas sastāvdaļa, vēlākos gados peldbaseinu pārvaldīja gan Fiziskās kultūras un sporta komiteja, gan Izglītības pārvalde, bet 2001. gadā peldbaseina apsaimniekošanu pārņēma Olimpiskais centrs “Ventspils”.

 

2008. gadā Ventspils peldbaseins piedzīvoja vērienīgu pārbūvi. Peldbaseina kompleksam tika izveidota jauna piebūve ar ūdens atrakciju un SPA kompleksu. Pēc jaunā kompleksa atvēršanas 2009. gadā, peldbaseins ieguva arī jaunu nosaukumu – Ventspils Ūdens piedzīvojumu parks.

 

Šobrīd Ūdens piedzīvojumu parkā strādā 30 darbinieki. Divas no 1985.gadā darbā pieņemtajām darbiniecēm, Lidija Viskunova un Rima Marija Kiseļčuka peldbaseinā strādā vēl šodien.

 

Ūdens piedzīvojumu parkā šogad bijuši vairāk kā 200 000 apmeklējumi un tas ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem un apmeklētākajiem Ventspils objektiem. Ikdienā peldbaseinā mācās peldēt gan pirmsskolas vecuma bērni, gan arī trenējas sporta skolas skolēni. 2015. gada SKDS aptauju dati rāda, ka peldēšana ir kļuvusi par otro visiecienītāko ventspilnieku sporta aizraušanos, priekšroku dodot tikai riteņbraukšanai.

 

FOTO: Ventspils peldbaseins svin 30. gadu jubileju 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: